God morgon New York!

Igår morse berättade Henke att han faktiskt lyckats använda poäng till att uppgradera oss på flyget – så platser i business class väntade oss. Heja SAS Eurobonus!

Vi fick med andra ord en galet lyxig resa, och jag kunde inte vara mer nöjd med min debut i business class. God mat, grym service, sköna fåtöljer med lutning till hel säng, bra underhållning och en härlig upplevelse. Sköna 8,5 timmars flight, och dryga två av dem sovandes – perfekt för att mota jetlagen och orka vara vaken hela kvällen.

Vi inkvarterade oss på vårt hotell, Hotel Hugo i SoHo, och ungefär samtidigt öppnade hotellets populära takbar för kvällen så vi landade där en stund. Perfekt sätt att snabbt insupa New York-atmosfären. Den här staden, alltså!

På kvällen traskade vi upp genom kvarteren från Tribeca och Soho mot Meatpacking. Något stopp på vägen och sedan väntade middag på Catch – en mäkta populär restaurang. Vi förstår det goda ryktet och var lika nöjda med otroligt god mat – smårätter ”family style” med fokus på seafood och sushi-/asiatisk inspiration – som med inramningen. Stimmigt, mysigt och härligt. Kan lätt rekommendera Catch – men var beredda på att sorlet behöver överröstas.

Promenaden hem var uppiggande, vilket kanske inte kan sägas om stoppet på vägen – för oj vad mosiga vi började bli där runt 22-snåret (när klockan således var 04 svensk tid) så när vi väl landat på hotellet somnade vi minst sagt ovaggat vid 23. En härlig resedag och New York-start!

Givetvis vaknade vi tidigt – en effekt av jetlagen som kommer när man åker västerut – så vi snörade på oss löparskorna och tog en joggingtur redan strax efter 7. Vi sprang från hotellet på Greenwich Street (ca gata 0) och upp till Highline park som börjar på 14e i höjd med the Standard hotel i Meatpacking. Den löper sedan mellan husen på västra Manhattan hela vägen till 30e – en sträcka på ca 2,3 km enkel väg, så vi fick en fin löptur tur och retur på den. Sån grym känsla! 7 fina morgonkilometrar – och fler lär läggas under fötterna under dagen.

 

Nu intas första semesterfrukosten på favoriten Le Pain – lyxigt värre, men efter den starten på dagen behöver det fyllas på. Det är vi värda. Det med… Snart är det dags att ge sig ut i regnet. Vi har med andra ord ingen vidare väderstart men vi få anpassa dagens aktiviteter efter vädret och ta uteplanerna resterande dagar – det verkar bli bättre redan imorgon, så det får vi hoppas på.