Dag 3 på italienska rivieran – 20 km cykling och öde stränder


Vår sista heldag på italienska rivieran blev också den bästa. Att vi lagt några dagar på att cruisa runt och bekanta oss med område och möjliga aktiviteter men samtidigt njuta helt maxat passade oss fint, och sista dagen var vi åter igen iväg från lägenheten mellan 9.30 och 18.30.

Att den skulle bli vår allra grymmaste var dock inget vi räknade med när vi vaknade och tittade ut på ett lätt regnigt Civezza, med tunga dimmoln runt olivlundarna på bergskammarna.

Vi tog hyrbilen ned till vattnet, och i riktning mot Frankrike för att se nya delar av rivieran och byarna längs med havet. I San Remo – en rätt stor stad med en imponerande marina – parkerade vi, och efter att ha knallat runt en stund tog vi sikte på ett av alla cykeluthyrningsställen. Redan första dagen då vi i vår fyrmannacykel konstaterade att den 30 kilometer långa cykelvägen längs havet var ljuvlig bestämde vi oss för att göra om det – men att cykla mer och längre. Med oss hade vi all packning som kan tänkas behövas för en dag i byar och på stränder med små barn, och vi tänkte rätt. Att cykla ger verkligen möjlighet att se så mycket mer än man gör med bil, och vi kunde lätt svänga ner till olika stränder och få en känsla för var vi ville stanna. Dagen innehöll 20 kilometers cykling, restaurangstopp, fikapauser och inte minst resans absolut bästa strandhäng – vid ljuvliga Riva Ligure.

Regnet försvann när vi kom till stranden, och efter någon timme lättade också molnen – men då hade redan italienarna bestämt sig för andra aktiviteter än strandhäng, och vi var helt själva i den fina viken nedanför Riva Ligure. Bukten bjöd på klart vatten, ett av stenpir avskärmat badområde, finkornig sand, små badhytter och en fantastisk inramning med den charmiga strandpromenaden bakom. Riva Ligure – lägg det på minnet! Detta var en pärla utan dess like, och italienska rivieran har verkligen gått från klarhet till klarhet.

Dagens näst bästa, efter stoppet Riva Ligure, var synen som tronade upp sig när vi närmade oss San Remo igen – och stoppet på det charmiga cykelkaféet mellan Bussana och San remo.

Aktivitet, guldkant, vackra vyer, bad och glada barn – exakt mina favoritingredienser för en riktigt lyckad semesterdag.


Resan till byn Civezza på italienska rivieran är tack vare ett samarbete med ViviCivezza. Så lycklig jag är över det!

  1. Vi hade jätteskönt väder! Italienarna tyckte det var väldigt kallt och tydligen var det kallt för perioden – men vi klagade inte över 25 grader och sol, och ungefär samma grader i vattnet. Varmare än det varit i Sverige på hela sommaren! September är verkligen en guld-månad!

 1. Det lät som en helt perfekt semesterdag! Aktiv med guldkant tror jag verkligen är nyckeln! 🙂
  Såg ni om det fanns cyklar att hyra även till större barn som cyklar själva? Blev sugen på att göra nåt liknande med våra barn!

  1. Eller hur, det är verkligen allra bästa kombinationen!

   Ja det fanns det – precis alla storlekar, så många barn som cyklade också. Det verkade vara en riktigt populär familjeutflykt, många italienska familjer längs vägarna också.
   Mina barn skulle gilla detta, skön cykling när det inte är några backar… Bara platt, enkelt och vackert!

 2. Civezza ser så mysigt ut! Funderar på Italien till sommaren – är det alldeles för lugnt och avslappnat att bo i själva Civezza i 2 veckor?

  1. Det var en supermysig by verkligen. Dessutom så härlig känsla med så mycket italienare – vår period i princip “bara” i italienare.
   Jag kan tänka att två veckor är lite lång tid för att det är så lugnt, och bara finns en restaurang. Den är grym – men ändå 🙂 – men sen är det bara 3 km ner till havet. Om jag skulle vara borta två veckor skulle jag sikta på 1 vecka Civezza för lugnet och 1 vecka vid något ställe längs rivieran. Kanske Porto Maurizio (lite större) eller Riva Ligure.
   Samtidigt – vill man ha lugnet är det inte fel att landa i byn om kvällarna. Vi hade tänkt dra iväg för kvällsmiddag men tog oss aldrig för, och kändes lite bökigt med barnen efter de somnat och längs vägen i mörkret och så.
   Men italienska rivieran alltså – jag kommer garanterat tillbaka, och kan verkligen rekommendera den delen av Italien!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
åre
Vi gav oss en Åre-helg. Och med oss menar jag OSS.