höst stockholm

En höstlista för 2020

Senast jag skrev en höstlista var 2018, och hur rolig läsning är det inte? Eller, kul för sig själv om inte annat. Så, här kommer den – min höstlista för 2020. Haka gärna på!

Vad är dina mål i höst?

Det är första året på… ungefär alla? som jag inte har så starka mål. Långt ifrån listan 2018, lika långt ifrån som mitt läge är. Då stod jag i startblocken till att säga upp mig utan plan men samtidigt en given sådan i att starta eget, och letade lite efter mina starkaste syften och platser för välmående. Inuti och runt omkring.

Idag har jag hyfsat nyligen påbörjat ett nytt konsultuppdrag i något som redan är och fortsatt kommer att vara en jäkla resa och jag är inuti stabil och vill mest bara värna. Mitt mål för i höst är alltså fokus på rätt saker. Det blir mycket energi på jobbet – fram till jul och lång ledighet kommer det vara nummer ett. Så mitt mål blir att fokusera där, och i övrigt må i det som är viktigast. Familjen, såklart. Given etta, goes without saying. Få in tillräckligt med träning, stanna upp i prestationsbefriad tid i naturen, sova bra, äta god mat, vara i de relationer jag mår bra av. Uppdelningen kommer att komma av min inre kompass, och jag behöver inte mer.

Hösten kommer bli lugn, kanske lite mer livslunkig än jag är van vid och egentligen vill ha, men den kommer bli bra och rätt i det.

Vad ser du mest fram emot?

Just nu nästa helg då jag har en långhelg i Åre framför mig med några vänner. Den årliga fjälldosen i höstskrud – ska bli så härligt!

Sen skulle jag ju egentligen vilja se fram emot alla timmar med barnen på deras aktiviteter, men om vi nu utgår från Corona som ett accepterat nuläge så är det ju inte ens någon idé att skriva det. Men tänk om 50-personsgränsen bara kunde ökas något så vi kunde få vara välkomna in i idrottshallar igen. Dröm.

Känner du dig klar med sommaren?

Absolut. Jag är glad att den fick vara hela augusti men nu är det mitten på september och jag fick inte ut vad jag kanske egentligen ville av denna sommar men det gör mig väl ännu mer klar med den, om jag tänker efter.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Jag började hösten med en sån drömresa så den idag känns nyp-mig-i-armen-hände-den-verkligen? Men som den hände. Veckorna i Ecuador och på Galapagosöarna – inte konstigt att jag ser tillbaka på hösten 2019 med så stort leende.

Utöver det hade jag roligt på jobbet på en plats där jag verkligen trivdes, gjorde fantastiskt härligt och bra samarbete med Countryside hotels och njöt hotellpärlor runt om i Sverige, hade fina dagar och helger hemma, levde livet i Stockholm och kände mig som för 15 år sedan, njöt ett Åre i hälften höstskrud, hälften vinter och när jag ser tillbaka på förra hösten genom bloggen njuter jag inombords. Kanske saknar lite att allt det där var normalt då? Corona, jag har accepterat förändringarna som blev men åh. Jag längtar tillbaka till som det var.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Åh. 5 år sedan. Jag väntade Meja, var höggravid och längtade efter hon som skulle komma och – vet jag nu – göra vår familj komplett. Tänk att hon fyller 5 år den här hösten vår ljuvliga lilla bonus. <3

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Kan vi hoppa över den här frågan? Jag är klar med sommaren 2020. Eller, för att sätta en riktlinje för nästa sommar så kan jag kanske säga att dagarna i Dalarna var de bästa och att sämst var kyligt väder. Ni hör vilken kombination jag drömmer om till nästa sommar, kanske?

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Nu är vi där igen – jag och kultur. Håller mig till bokklubbens böcker, om det gills.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Eftersom jag inte längre jobbar hemma på heltid så kommer det nog inte som i våras vara jordens skönaste mjukisbrallor från HM, träningstopp och houdini-hoodie, men vad blir det då? Jag älskade vårens uniform, men när jag nu klär mig riktigt varje dag så älskar jag det också. Känslan av att ta på mig sådant jag trivs i, känner mig hyfsat fin i. Jag rensade garderoben rejält i våras i samband med vår renovering, och att kolla i garderoben nu är så tillfredsställande. Är dock lite shoppingsugen – kanske är mitt mest använda höstplagg inte köpt ännu? Den tänken känns också lockande.

Kommer du i höst att boka någon utlandsresa?

Jag smyger in den här frågan som avslutning. Kommer jag? Åh! Jag vet inte! Vi hade en plan på långresa i vinter med familjen, men den är ändrad till sedvanliga veckor i Åre över jul och nyår. Det känns bra, ändå – den typ av resa som vi planerat för får det bli nästa år.
Men en tur till alperna i vinter, är det en rimlig dröm? Det är troligt att jag bokar något sådant, faktiskt. Det känns kittlande, ovant och nästan lite olagligt. En tröskel att forcera. Ska vi bestämma att jag gör det under hösten, trycker på någon boka-knapp? Vi säger så. Och säger vi så, så känns mycket rätt gladare inom mig igen.

Vad ser du fram emot i höst? Haka gärna på listan!