hotell pigalle göteborg

Hotell Pigalle – ett drömmigt boutiquehotell i Göteborg (en recension)

Inlägget innehåller adlinks

Det finns hotell, och så finns det drömhotell. För mig är det sistnämnda oftast hotell av boutiqueskaraktär – lite mindre, med genomtänkt inredning och känsla av det lilla extra. Eller inte ens ”lilla extra”, utan snarare maxat extra. Jag vill ha en känsla av att engagemanget i designen och hela hotellets atmosfär är extra allt. Lyxigt, eller personligt med toppad servicenivå eller en kombination. More is more – det gillar jag kanske allra mest. Just ett sådant, som jag drömt om sedan jag läste om det för första gången är (adlink) hotell Pigalle i Göteborg. Det är ett tag sedan, för hotellet slog upp portarna 2014, och blev år 2015 utsett till ett av världens främsta nya lyxhotell på galan World Luxury Hotel Awards.

För ett par år sedan var jag för första gången på hotell Pigalles restaurang Atelier på översta våningen – en lika överdådig historia som hotell Pigalle självt. Här kan ni läsa mer och se bilder från ljuvliga Atelier.

Hotell Pigalle recension: känslan och servicen

Så, om jag ska lägga några extra fokusrubriker kring Pigalle så känns det rimligt att börja med känslan. Pigalle är extra allt! Luxury boutiquehotell som andas dekandens – jag älskar det! Det känns litet och småskaligt, och även om receptionen givet det är liten så är servicen direkt och jag gillade så att jag bad om tandkräm som jag glömt och fick den finaste lilla aluminiumtuben. På den nivån är fokuset på detaljerna! Och glöm låskort. Här snackar vi nyckel med tassle.

Hotell Pigalle recension – Rummen

Sa jag fokus på detaljerna? Inte en detalj har missats i de fina rummen på hotell Pigalle, och jag älskade det så. Jag bodde själv i ett av de mindre rummen och skulle gärna kolla in ett annat alternativ nästa gång – det kommer bli sådana för mig kan jag lova. Jag tippar att alla rum har lite olika utsmyckning – men samma typ av känsla.

För kvaliteten och känslan på hotell Pigalle tyckte jag dessutom att priset var enormt prisvärt. Jag betalade under tusenlappen för mitt lilla enkelrum!

Hotell Pigalle: läge

Well, allt i Göteborg är ju hyfsat nära så bor man centralt så bor man centralt. Hotell Pigalle ligger ett kvarter ifrån centralstationen och är en utmärkt utgångspunkt för en vistelse i Göteborg.

Har du bott på hotell Pigalle? Vad tyckte du? Har du någon annan favorit i staden?

Snart ska jag tillbaka igen men den gången tar jag in på (adlink) hotell Flora. På önskelistan (och en gång avbokad pga Corona) är svit på Radisson Blu för bor man i den där har man access till deras till synes väldigt snygga spa, Clarion hotel Post, lyxiga Upper house, Avalon och Hotell Eggers.