Weleda for baby

Stella har ingen såndär klockren bebishud, utan hennes kinder kan vara lite prickiga eller småfnösiga och så. Eller iallafall lite röda. Jag har frågat både min BVC-sköterska och barnläkaren om det, men de säger att jag inte ska oroa mig för allergier eller så, utan att även bebisar har olika känslig hud, och att det nu är en årstid då det är knepigare att uppnå helt len och mjuk hy vare sig man är bebis eller vuxen.
Än så länge köper jag det, helt i enlighet med den inställning jag gör allt för att försöka ha – att inte oroa mig i onödan.

Jag har känt mig lite anti att börja smörja och greja, då jag tror att bebisarnas hy mår bäst av att inte börja mixtra med. Eftersom jag själv aldrig haft en hy som sköter sig själv så har jag känt mig rädd att börja störa det naturliga. Så det är ju synd att jag inte kan hålla detta, för Stellas kinder och ibland även kropp måste verkligen börja smörjas emellanåt.

"Vanliga" produkter, till exempel från Apoteket, innehåller väldigt ofta mineralolja. Jag vägrar smörja med sånt tjafs! Har fått för mig att Weledas naturliga produkter är betydligt bättre… så det är ju väldigt synd att de är så otroligt dyra. När jag var gravid tyckte jag att deras olja var absolut bäst för magen, slog BodyButter och annat med hästlängder. Till Stella har vi nu oljan till badvattnet (testflaskor), schampo & bodywash till mer noggrann tvätt och wind & weather cream till kinderna när det är kallt ute. Det kan bli fler inköp, det är nog tyvärr nödvändigt, och jag hoppas verkligen att produkterna är värda det dyra priset – att man får det man betalar för.