Dockteatern Tittut

Idag var jag och Stella på dockteatern Tittut med Lisa & Irma. Vi såg berättelsen Upp & Stå.


Upp & Stå
En magisk scenisk berättelse för de minsta från
sex månader till två år.

Lilla Vit kommer till världen. Vill få en vän. Hittar Stora Röd. Men Stora Röd tycker mer om Stora Blå. Lilla Vit blir ledsen. Men så kommer lilla vita fågelungen också till världen. . . En berättelse om att få en vän, att skiljas och att få en ny vän, berättad med hjälp av färger, former, musik och magi om de härligaste, svåraste och viktigaste känslorna i livet.


Innan föreställningen röjde barnen omkring inne i lokalen, och flera var oerhört uppe i varv och exalterade, däribland våra små. Det blir ju så ibland när det är livligt med många små barn och nya miljöer och leksaker. Så, av den anledningen var det verkligen fascinerande att de blev helt lugna och tittade storögt på teatern när den satte igång. Häftigt!
Så, något måste ju teaterna ha gett dem iallafall, även om de kanske var i minsta laget. Likaså är det kul att ha gett Stella en liten dos kultur så här i unga år – låt mig gissa att antalet kulturella tillfällen kommer bli något färre än antalet besök på sportevenemang under hennes uppväxt, med tanke på båda hennes föräldrars intressen.
 
Jag tyckte absolut att dockteatern var värt ett besök, även om 80 kronor per person (alltså 160:- för mig och för Stella ihop) kändes lite mastigt. Dagen var helt klart mysig, med god sushi, trevligt sällskap och en annorlunda aktivitet. Helt i min smak!