Skorv är feta, lite gula mjäll-liknande fjäll i hårbotten, som bebisar kan få. Det låter äckligare än det är… fast helt trevligt är det inte. Stella hade ingen skorv alls när hon var liten, men helt plötsligt för några månader sedan så såg jag lite skorv i hennes hårbotten. Jag trodde att det skulle gå bort av sig självt, men förstod efter ett tag att det inte skulle det – eller att det iallafall skulle ta riktigt lång tid.

Jag smörjde då in henne rejält med krämen Borago i hårbottnen. Inte helt lätt med hennes ganska långa hår. Efter 3 dagars behandling kammade jag med en kam och pillade lite på skorven, och så försvann det. 8-10 dagar ska det ta som längst har jag hört.

Det var skönt att vi fick bort det så fort, men jag måste säga att den effektiva Boragon verkligen luktade hur snuskigt som helst. Håret blev helt flott också, och det krävdes ett par rejäla schampooneringar innan det var borta. Såhär snygg var hon under sin behandling. Eventuellt så undrade de andra på babycaféet vad jag var för typ av morsa som hade "fixat" frisyr på min lilla – även om det var mer en vattenkammad variant när jag var där än tuppkamsvarianten här… 🙂


Superhärlig tröja från Katvig, lån från Nora.