Det handlar om karma

Värmen, kom tillbaka! Okej, det är inte superkallt direkt, utan t-shirt funkar bra ute, men jag saknar ändå de där härliga 28-30 graderna i luften. Det är ju så skööönt. Okej att barnen blir varma, men får de bara vara utan kläder så har de nog det skönt i skuggan och i vattnet de också. En lammskinnspläd som håller cirkulationen av luft i vagnen funkar också bra. 

Jag är så trött på folk som direkt det är varmt ska klaga. "Ja, vi sa ju att vi ville ha det varmt, men inte SÅHÄR varmt". "Ojojoj, 25 grader i skuggan på balkongen, USCH". När blir det perfekt egentligen? Är det "lagoma" 23 grader är det ju kallt som attan på kvällen?!

Jag tror helt enkelt att det svenska vädret handlar om karma. Det är på tok för många som klagar på tok för mycket, så väderguden där uppe, han skickar snabbt på oss lite kyla och regn så vi ska få lite vett i skallen och kunna uppskatta värmen när den kommer. Sen blir det varmt igen… och så tar det i runda slängar en halvtimme, sen klagas det igen. Nejnej, mer värme vill vi ha. Supervarmt, för annars är ju inte kvällarna varma. Och varma, svenska sommarkvällar, det är ju det bästa som finns. Näst efter varma, svenska sommardagar.

Och ni som inte håller med – håll inne med er klagolåt, iallafall när jag – och väderguden – lyssnar. Okej!?


Jaga tror visst att barnen gillar detta! Vår härliga trädgård i vår släktgård, i underbaraste Dalarna.