Nya DVD-er på ingående

Stella har nu sett sin Teletubbies DVD kanske 50 gånger. Och då är vi ändå riktigt restriktiva med att sätta på film – det är bara om vi åker bil långt och någon gång i undantagsfall på hemmaplan. Hon börjar vinka mot filmen 5 sekunder innan Teletubbisarna börjar vinka på filmen. Jag tror att hon utan att ens kunna prata kan varenda replik.

Så nu var det dags för några nya filmer, och på tips har jag klickat hem I drömmarnas trädgård och Fifi och blomsterfröna.

I drömmarnas värld verkar många små kids gilla, och tydligen är det samma skapare som Teletubbies, så jag har stora förhoppningar utifrån Stellas nuvarande filmsmak. Lika bra att börja öva redan nu så man kan prata med henne sen. Då menar jag att namn som Upsy Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka, Tomblibooerna, Pontipinerna, Ninky Nonk, Pinky Ponk, Wottingarna och Haahooerna måste sätta sig på hjärnan… Låter lika skruvat som Teletubbies!

Fifi och blömsterfröna gillar jag egentligen inte så mycket utifrån vad jag läst såhär innan. Jag är kanske lite väl känslig, men jag gillar liksom inte när (tjejerna) blommorna Viola och Gullan vill vara fina och prydliga hela tiden, och (killarna)  Stingo och krälis beskrivs som ’skojare’ respektive ’klumpig’. Fast detta är ju bara vad jag läst, och jag ska inte övertolka redan innan. Det kanske är super, och faktiskt så är ju spindeln Nettan tydligen en klok problemlösare, så det kanske finns några icke-stereotypa karaktärer också. Hoppas går ju. 🙂