Fredagsförberedelser

Ikväll ska vi njuta en riktig fredagskväll hemma. Vi har ju varit ute och flängt så mycket på slutet, så det känns enormt lyxigt.

Igår plockade vi fram lite lammkotletter och lammfärs från frysen. Imorse blandade jag till färsen så den ska ta ordentligt smak innan de blir till lammfärsspett ikväll, och kotletterna lades i marinad. Här är recepten, signerade min kompis och lammexpert Lin;

Lammfärsspett (kan göras som järpar med eller utan grillspett)
Cirkamängd:
400 g färs
1 ägg
1/2 dl ströbröd – frivilligt
1 gul lök – antingen småhackad eller riven (riven/körd med mixer blir bäst)
3 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
Sambal Oelek – ca 1/2 – 1 msk
salt
peppar

Gott med tzatsiki och ugnsbakad potatis/rotfrukter

Marinad till lammkotletter
olja
vitlök
saft från citron
rosmarin
salt
peppar

Ikväll blir det någon form av rosmaringrillad rotsaker i ugn och en vitlöksdoftande sås till. Och såklart ett gott glas rött!