P&T eller Bugaboo Donkey?

Dagens i-landsproblem. Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken vagn vi ska köpa!
Igår åkte vi till Barnens Hus i Nacka och tittade lite närmare på P&T Hammerhead. Sen åkte vi hem och kollade demovideon för Bugaboo Donkey. Ja, vi är enormt sugna på den senare – om den skulle gå att få tag i (inte lätt i USA heller, utsålt och väntelistor). Vidare så måste jag bestämma mig den här veckan, då jag måste köpa den innan för att kunna hämta i butiken när jag kommer dit. Det kan vara 2 veckors leveranstid.

Lite plus och minus.

P&T:
+ Riktigt stora hjul
+ Smal, smidig
+ Stor, Stella sitter jättebra och kommer göra det i ett år till minst – vilket är så länge vi täntk ha den
+ Rejäl sits där Stella skulle sova bra under stora sufletten (hon ska somna där ibland på resan, och alltid ha alternativet om hon vill)
+ Känns rejäl och gedigen
+ Förhållandevis billig och bra andrahandsvärde
– Bara viloläge på undre sitsen. Och Max ska somna i denna typ varje kväll när vi är på resan, kommer det alls gå?
– Nedre sitsen är ju inte jätterolig alltså…

Stella och Max i P&T Hammerhead igår. Hon var jättenöjd även om hon ser aningen sur ut på bilderna.

Bugaboo Donkey
+ Cool vagn!
+ Supersmidig, funktionerna är överlägsna
+ Enkelvagn som blir duovagn – många användningsområden
+ Båda barnen sitter bra och Max kan sitta mot den som kör
+ Fullt liggläge på båda sitsarna
– Ruggigt dyr (överprisad?!), osäkert andrahandsvärde (men säkerligen hur bra som helt, lär bli att sälja utan förlust)
– Bugaboo… dvs, lite rangligt och lite osäkert med kvaliteten. Känns inte gediget, kommer den palla en långresa med allt vad det innebär?!
– Det ”skålade”/ergonomiska liggläget är super när de är små (<2år), men kommer en 3,5-åring gå med på att sova i den positionen, kommer det kännas bekvämt? (detta är den största anledningen till min osäkerhet)
– Storleken på sittdelen. Får Stella alls plats? På en instruktionsvideo sätter de en normalstor 4-åring där, och han får precis plats. Den tar max 17 kg per sits, Stella väger typ 15 idag (hur mycket händer närmaste året?).

 Som sagt, suget på Donkeyn är störst just nu men det känns osäkert när vi inte kan testa den innan, främst vad gäller Stella och storleken.
Här är en lista med alla mått på Donkeyn.

  1. Hej!

    följer din super trevliga blogg från Spanien. Flyttade enr när vår son var 2 månader till marbella. läser varje dag. 🙂
    Du verkar vara en jätte skön och trevlig tjej/mamma.
    Våra söner födda nästan samtidigt. plus att det är kul och att läsa om andra barns utveckling då jag inte har nån mammagrupp här nere.

    Här nere har donkeyn redan kommit. Den är suuuuper cool och riktigt schysst i designen.. Men som du skrev, sittsen och liggdelen är väldigt små. Såg att du hade swiften innan, liten som den..mkt smal. så om du ska ha Stella i den tror jag den blir liten. Tänk sitten på bugaboo och ännu mindre.. tror inte det är skönt.

    och som bugaboo i allmänt;rätt ranglig.. tror inte den är optimal för en långresa.. Då får man nog ha en specialväska till den. Donkeyn är mer en cityvagn.
    men som sagt mkt snyggare än en P&T 🙂

    ha en bra dag!

    fråga, har själv swiften till vår 4,5 månaders son. född 26 dec 🙂
    älskar den , är ute och går mkt.
    Här nere är det mest asfalt och in & och ut i bilen.. Är på jakt efter nån mer resevagn.. lätt och lite smidigare..
    men tycker du been funkar att ha som offroad vagn.. typ i snö och grus?
    eller ska man ha swiften och en paraplyvagn? Maclaren…typ

    kram Lisa

    1. Hej, jättevälkommen till min blogg, vad kul att du hittat hit och trivs och läser. Och vilken supergullig kommentar, TACK! 🙂

      Vad kul att du också har en liten sen 2010-a. Håller med om att man har stort behov av att prata med/höra om andra som har jämngamla barn. Himla bra med mammagrupp, förstår att du saknar det i Spanien (vad spännande förresten att bo där en period – eller är det för alltid förresten?). Nu har inte min mammagrupp den här gången tagit fart, men hänger mkt med en tjej som också har en sen 2010-a så vi avhandlar det mesta. 🙂 Fast mindre den här gången än förra, det är ju lite skillnad med barn nr 2.

      Ja.. du har nog rätt om Donkeyn. P&T-n är nog bättre för oss… och hammerheaden ser cool ut tycker jag. Fast utseende är ju inte så viktigt egentligen på vagnar och jag hävdar själv att jag inte är sån som tycker att vagnar är snygga. Hm. Självinsikt noll 😉

      Visst är swiften underbar att köra! Bäst! Love it!
      Och nej, Bee’n är inte bra som offroad… Grus är svårt och snö också. Men ska ni ha ett komplement till Swiften så är den allt man vill ha, SÅ mycket bättre än regelrätt paraplyvagn! Fast tar ju något mer plats ihopfälld (om än liten). Betydlgit mer kompetent än en McLaren skulle jag säga (vi har en chicco dock, billigare, så kan inte säga helt om just McL). Det fina med Bee är ju också att kunna ha bebisen mot sig längre, vilket man ju inte kan varken i Swift eller McL.

      Hoppas det var till nån hjälp, hojta till om du funderar på nåt annat. Och välkommen tillbaks 🙂

  2. Jag gillar tanken på Donkeyn, men eftersom det är en 1:a version av vagnen skulle jag nog dra öronen åt mig lite. Fast nog sjutton är det smidigt med vändbara sitsar.
    Fråga Lovisa annars hur mycket plats Sixten har kvar i sin sits, för han är ju ändå rätt så lång för sin ålder, men i mina ögon ser den lite ”liten” ut för att räcka bekvämt.

    1. Håller med om bebissjukdomar, tänkt den tanken också. Vanliga buggorna har ju förbättrats avsevärt från version till version. Har själv haft chassi 1 och chassi 2 till vår cameleon och det var stooor skillnad. Även om ingen var helt bra. 😉
      Synd på så galet bra vagn, funktionellt finns fortfarande ingen på marknaden som är bättre.

      Näe… får nog bli en P&T… Fast åååh va svårt det är!!!

      Japp läst hos Lovisa, och nu är hon ju hemma igen så hon kanske hinner svara. Får kolla. 🙂

      Tack för input!

  3. Nja, jag är tveksam till Donkeyn pga storleken på sits, med bakgrund att vi precis köpt en sulky (Brio Sitty, enkelt och smidigt i detta fall fick det bli) till Alfred. Han har definitivt vuxit ur sittdelen och satt inte bekvämt längre i buggan. Men vilket svårt beslut! Avundas dig inte. Dock avundas jag dig själva New York, åh vill genast åka tillbaka! Kram

    1. Jag har inte riktigt förstått om donkeyns sitsar är större eller mindre än den vanliga. Eller lika stor. Och har Alfred vuxit ur den så gör Stella det inom ett år – garanterat!!
      Näe. Underbara Buggan men det är nog inte det bästa valet ändå… Men hu vad svårt!

      Ja å vad ni verkar ha haft det underbart!!!

      1. Hej igen 😉 tack för trevligt svar. Ang sittsen på donkeyn så är den smalare och mindre än camelon. Sett dom live brevid varann. Tycker donkeyn ser smalare ut än swiften. Håller helt med swiften är superb! Älskar den! Enda nackdel är ju att sitt inte kan vändas.

        Men man kan ju lätt bli lite vagn-galen. 😉 både funktions mässigt och utseende.. Blir ju lite som en stor handväska.

        Vi har flyttat ner för några år, vi får se.. Jätte spännande, men man saknar ju vänner med kids.
        Ja som sagt jätte mysigt o följa Max då min Fred är jämngammal.. Men vad jag förstår av bloggen är Max mkt före Fred, han är dock 3 v. Förtidigt född. 🙂 kram

        1. Åh va grymt med info från någon som verkligen sett den – det finns ju inte så många som har det. Är den mindre än cam-en är det garanterat för litet för oss. Bra att ”slippa” välja aktivt då. Verkligen tacksam för infon!

          Ja visst är det så med vagnar, men man använder dem ju också varje dag och bekvämt och bra användande gör ju tillvaron så mycket enklare. Finns många bra argument till en hel vagn-arsenal, haha. 🙂

          Jag tror både när de är födda och hur stora de är påverkar utvecklingstakten. Men framför allt så skriver man ofta i en blogg för sin egen skull typ ”nu kan han det och det”, sen är det ju en massa andra saker han inte kan och gör – för det tänker man inte på. Så att jämföra är ointressant. Lätt att stirra sig blind på sånt och jämföra för mkt, både saker som händer och storlek. Alla är de ju perfekta och gör allt i sin egen takt – vilket är helt rätt takt!
          Med två barn är det däremot omöjligt att inte jämföra dem emellan märker jag. Stella snackade mer (och pratade tidigt öht), medans Max är tidig på annat som hon var senare med – men hon är ju helt supernormal hon med. 🙂

  4. Hej! Hittade din blogg på nätet när jag sökte på Donkey. Bara lite nyfiken om du köpte en Donkey. Har en flicka som presic fyllt 3 år och ska ha bebis i Juli så jag är väldigt sugen på den vagnen. Dock är jag lite osäker på hur länge hon kan sitta bra i den, som tur är så är hon ganka liten men dem växer snabbt. Har du tid får du gärna skicka mig ett mail och berätta vilken vagn ni köpte. Mvh Therese

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *