Som jag så igår så har vi en heldag idag, med fullt schema och för min del fullt med barn och aktiviteter hela dan. Stella ska på Junibacken idag igen, nu med farmor och farfar. Hon kommer nog gilla det ännu mer den här gången, för de där små tenderar att leka bäst på ställen de känner till men som ändå har lite nyhetens behag.

Såhär ungefär var det iallafall sist, alltså för precis en vecka sedan.

Stella (och kusin Nils) lekte och lekte och lekte. Det finns så många roliga miljöer på liten yta!

Och så var det såklart teater också. För Stellas dell var det synd att Pippi-teatern inte går just nu. Istället såg vi ”Musikbussen” och vi satt längst fram. Stella satt som ett ljus hela föreställningen och var helt med och intresserad. Kul.

Och så mer lek. Baka baka, pyssla, greja.

 Men givetvis var Pippi-huset och Lilla Gubben utanför allra mest spännande. Hon älskar ju Pippi.

Stella är i en period nu då hon pratar mycket om Herr Nilsson. Eller pratar om räcker inte, han är med henne hela tiden. ”Jag har herr Nilsson på min axel” deklarerar hon. Eller så går hon omkring med en liten skål som han sitter i. En morgon kom jag in och la mig bredvid henne i sängen och fick ett ”Men AKTA, du lägger dig på herr nilsson här på kudden””. Osv osv osv.

Så hon var ju givetvis väldigt fascinerad vid Herr Nilsson som satt på Villa Villekullas hustak också. En kväll i veckan här så förklarade hon för mig att ”när jag är på Junibacken med farmor och farfar, då ska jag klättra upp på taket och hämta Herr Nilsson”. Vi får hoppas de håller koll på henne så hon inte gör slag i saken. 😉

Sen är ju alltid Sagotåget helt ljuvligt. Kanske ännu mer för vuxna än för barnen? Fast båda kusinerna var koncentrerade, trots att de nog inte känner igen hälften av sagorna ens.

En riktigt mysig eftermiddag lär de få Stella och farföräldrarna, på härliga, härliga Junibacken!