VÅÅÅÅÅÅR och söderhäng

Idag, äntligen äntligen äntligen hände det! Temperaturen steg över 10 samtidigt som solen sken. På barnen skippades mellanlagret och håret fick till och med flyga fritt i vinden en stund. Fantastiskt, inte en sekund för tidigt. Snarare två månader för sent – typ ett halvår av minusgrader liksom, hur kan det hända?! Men vi glömmer snabbt, och idag älskar vi Sverige och Stockholm och tankarna på att emigrera börjar dra sig undan.

Vi gjorde söder idag, åkte hem till vännerna på Bondegatan och fick lunch och lek och sedan göra premiär i supergulliga lekparken Bryggartäppan. En park som har en miljö som ska likna söder på slutet av 1800-talet, och vars utformning verkligen stimulerar kreativiteten hos barnen. Mysigt! Lite Mulle Meck-känsla men mindre.
Däremot var det galet mycket folk idag, och att ha en tvååring där var lite småjobbigt. Punktmarkering ett måste. Tur att vi hade L & Alexander med oss så det var en till vuxen utöver mig själv och att Stella och Alexander höll sig hyfsat nära varandra. Hit kommer vi tillbaka, men då hoppas vi på lite mindre folk. Men, första varma vårdagarna är väl då alla soliga ytor är som mest överbefolkade.

20130414-203935.jpg
Rolig rutschkana, gullig miljö, häst och vagn och intressanta små hus att gå in och utforska.

I Nytorgets lekpark, dit vi gick vidare, var det också enormt mycket folk, men lite lättare för mig att slappna av då man lättare kunde ha full uppsikt över de små. Vi hängde ute en hel massa timmar och det var bara ljuvligt – och självklart fick denna fina dag avrundas med årets första glass.

20130414-203941.jpg

En dag på rull. Hemifrån 10.30, åter hemma 17. Knappt ett gnäll. Som det ska vara.