Nytt roligt pass – höftparti + kombinationsövning

Idag på lunchen tänkte jag köra tung styrka, och hålla mig ganska svett-fri. Tidseffektiviteten, ni vet. Så jag bestämde mig för att köra två lofsan-upplägg i samma pass. En knapp timme senare var jag helt slut och sjukt svettig. Att jag aldrig lär mig? Ska jag undvika att bli svettig får jag göra något annat – som att dra i lite maskiner eller så. Men, varför skulle jag? När jag kan få så galet bra träning fastän jag tränar själv. Lämnar bekvämlighetszonen gång på gång. Nej, precis. Jag får väl helt enkelt ta det där med svettet, och se till att ta höjd för 5 minuters extra dusch för att hinna med hårtvätt.

20130625-233621.jpg

En svettig hög i blå toner. Tights Röhnisch, linne Casall, sport-bh StayInPlace och så nya skorna – ah så ljvliga! – Merrell Pace Glove. Beauty.

Jag körde först en föreslagen trippel för höfterna/höftpartiet, vilken jag kompletterade med en övning.

1) Statiska utfall, 24 kg kb
2) Sumosquats, 24 kg kb
3) Marklyft, 24 kg kb
4) Höftlyft mot stepup-bräda, 16 kg kb på höften
Jag körde max antal per övning (ca 12) och gjorde 3 varv.

Sen körde jag denna kombinationsövning med skivstång. Jag körde med 20 kg vilket kanske var lite mycket för jag klarade inte knäböj med raka armar och det blev 5 hela, flytande varv av övningen, vila lite, 3 gånger. Men den tog bra. Och var döden för pulsen också.
Marklyft – Rodd – Frivändning – Thruster – Knäböj – Good morning – (Knäböj med raka armar) – ner.

Ett pass att spara för framtiden – det här kör jag definitivt igen.

20130625-233628.jpg

Lite stress, ingen lunch (förrän senare). Hellre “dålig” proteinshake än inget alls efter passet, sa min guru. Gissa vem det är?
Fin utsikt var det iallafall, de där 3 minutrarna jag hade på mig mellan SATS och möte.

Följ mig!