Fjäderholmarna och Rökeriet

Igår fortsatte vår #ätautevecka som pågått sedan i söndags med anledning av #barnfritt. Jag pausade ju som bekant en kväll igår och körde backintervaller istället, men H var stark och gjorde både Ångbåtsbryggan, Mosebacke och Trädgårn.

Ikväll väntade Fjäderholmarna, och efter en mulen dag var det härligt att det sprack upp och blev en grymt fin kväll. Vi lämnade Nybrokajen strax efter jobbet. Jobbet, förresten. Jag bestämde mig med kort varsel att det fick vara nog (läs: att jag kände mig klar och semestersugen) och bestämde mig för att unna mig semester. Ja. Så jag checkade ut en dag tidigt. Så nu har jag semester! Så galet nice!

20130705-081812.jpg

Därför fick kvällen inledas med bubbel. Fast drinken lät så god så det fick bli en bubblig drink istället, prosecco med fläder, mynta och lime. Det var riktigt nice, i solen på Fjäderholmarnas krog.

20130705-082350.jpg

För middag gick vi dock vidare till Rökeriet. Dels hade vi hört att krogen är riktigt överprisad (det får gärna vara prisat ibland, men inte överprisat), dels sitter man otroligt härligt där i kvällssolen. Rätt sida av ön, liksom.

 

20130705-082424.jpg

Maten var otroligt god! Inte alls billig (apropå orden om krogen ovan), men värd sitt pris. Vi delade på en korg rökta räkor till förrätt och det var nog de godaste räkor jag ätit. Fantastiska. Till varmrätt blev det halstrad torskrygg med färskpotatis, fänkålssallad och sparris och för ovanlighetens skulle körde vi på efterrätt också med chokladkaka och bär. Nomnom!

20130705-082436.jpg

Och så satt vi där, och solen började gå ner och det var så fint. Magiskt. Sommar, Stockholm, skärgård (light) – ja men bara så härligt.

20130705-082444.jpg

Såhär mysigt är det på Rökeriets brygga. Rustikt och enkelt på ett sätt, men mest bara charmigt och härligt. Skärgårdsbåtarna går varje halvtimme (nästan) och är så fina, och över Stockholm svävar luftballongerna. Låter sig inte fångas på bild mer än som små prickar, men jag älskar det inslaget i sommar-Stockholm.

20130705-082453.jpg

Grymt bra sällskap hade vi också. Så vi blev visst kvar där, sent. ”Titta, där missar vi en båt till!”, och en till och en till…. typ.

20130705-082501.jpg

Fast sen kom vi med en av de sista, runt midnatt. Det var minst sagt en värdig avslutning på årets Stockholms-semestervecka som känns just som semester fastän vi jobbar. Vi vet att njuta av det som främst låter sig njutas när barnen inte är med. Sedan när denna vecka är slut så ser vi fram emot att inte vara ifrån dem en enda dag på fyra veckor. Bästa!
Förutom att det var en perfekt avslutning på äta-ute-veckan så var det ju även en perfekt inledning på semestern. Semester! Yayy!!!

20130705-082510.jpg