Ni vet hur vissa saker blir snackisar i träningsvärlden, läs blogg-träningsvärlden och alla bara ”VILL. HA!” och någonstans tänker man att ”det där var väl ändå ganska fult?” men ändå står man där och nickar instämmande och VILL. HA! Känner ni igen er?

Senaste snackisen är Nikes nya free-sko, som heter Nike Free Flyknit + och är formad som en strumpa upptill. Den sitter åt helt runt hela foten och är bara att dra på. Tack vare sina knalliga färger känns de som små karameller. Söta och läckra, lockande.

Så vill man ha detta då, de är ju minst sagt lite… speciella?

20130820-115345.jpg

Ja men gud ja! Jag vill verkligen ha dem, de är bara HUR snygga som helst! Och hur sköna sen? Jag såg dem på Intersport i helgen, och de satt like a glove, som man brukar säga. Eller som en strumpa, som kanske är mer passande när man talar foten – och när man talar flyknit+ inte minst.

Sen är det ju det där med behovet, som kan behöva definieras. Inte minst hemma i min familj, där en pedant make kräver att man slänger ett par skor varje gång ett nytt par flyttar in (inget som exekveras i praktiken av undertecknad).
Jomen jag tänker såhär. Jag älskar mina Nike Free, som nu tjänat väl i en bit över två år (!). Och dessa nya, hur grymma vore inte de på vinterns resa? Perfekta att ha både vid långpromenader (även om jag inte skulle vara sugen att färga dem av röd sand…) och allehanda träning, väger lätt och är luftiga, sköna att bara dra på utan strumpa till och med. Smidigt! De och ett par flipflops och man är hemma, tänker jag.

Synd att priset är så saftigt – 160$ i USA (1100:-), 130 pund i UK (1200:-), och 1600 sek i Sverige om jag googlat rätt. Mycket, ännu mer och snordyrt, liksom.

Men men. Om någon får för sig att köpa ett par åt mig så är de grön/turkosa redan planterade på min hjärnbalk och storleken är 39. (troooligt)