Sämst bemötande! Hemtex-diss.

Idag måste jag kosta på mig att kräkas lite i bloggen. Alltså, vissa butikskedjor, vad är det för fel på dem? Försvinner omtanke och ”nära kunden” i samma sekund som man är större kedja och jobbar processmässigt lika i alla butiker? Innebär det att man då NOLL lyssnar på eget förnuft och ibland värnar om kunder på annat sätt än via storkampanjer?

Hemtex. Fy, jag känner mig så illa bemött idag!

I fredags köpte jag kuddar till soffan hemma. Valde länge och väl med deras butikschef, handlade 6 kuddar. Kom hem, kände efter. Gillade men näe – färgställningen jag valde på var nog bättre ändå.

Idag lämnade jag och ni med små barn vet nog hur morgnarna är då. Chopchopchop. Jag lyckades ändå få med mig kuddarna, däremot tog jag dem i en ren IKEA-påse då Hemtex-påsen haft skor i sig i helgen. Jag vill ju inte smutsa ner de nya kuddarna som jag ska lämna tillbaka.
Släpar till jobbet, går snabbt upp till butiken på lunchen i sedvanlig stress.

Inser där att kvittot inte ligger i min plånbok. Hade heller ingen handväska pga har träningsväska idag, så kunde inte leta där. Då vägrar Hemtex byta kuddarna. OBS! Inte ge en krona tillbaka utan byta färgställning. ”Nej, det är så många som tar saker och går ut med och sedan kommer tillbaka och ska byta”. Eh what?

Att jag tog fram bankkorts-transaktionen hjälpte inte.
Inte heller att butikschefen kom och dessutom (såklart) kom ihåg mig sedan i fredags då vi dividerade om färgen. ”Jag tror på dig, men…”

Är det bara jag som tycker att det är uselt? Jag ville bara byta färg!

Att de behöver ”skicka in returkvitton till ekonomiavdelningen”, ett långt senare argument, tror jag inte ett dugg på. Det är ju för sjutton ingen skillnad i kronor och ören! Och givetvis satt lapparna kvar, och givetvis kan deras system läsa in dem – det vore helt sjukt annars år 2013 (med det de också sa var nya kassasystem).

Nej, där torskade Hemtex mig som kund, för ett ställe som inte kan se mig och bemöta mig personligt, de förtjänar inte mig som kund.
Det jobbiga nu är att jag måste bege mig till en annan butik för bytet, för Liljeholmen går jag aldrig tillbaka till (och, eh, det kan vara så att jag övertydligt påpekade detta till dem). Efter bytet ska jag bojkotta hela Hemtex för all framtid. Sen undrar jag nu också vilken påse jag bör ta tillbaka kuddarna i, den som jag hade skor i under helgen eller den som agerar skräppåse? För att kuddarna är helt oanvända verkar vara mindre viktigt än att jag har kvittot?

20130909-124659.jpg
(Kvittot förresten? Låg hemma. Jag? Sprungit hem för lunch och för att lämna feta påsen, svettig. Och ovanligt irriterad.)

För den som undrar så var det dessa kuddar. Älskar den turkosa färgen och är inte så ljusrosa av mig – men inser att plommon och tydligare guld nog passar bättre hos oss ändå, de på bilden nere till höger. Eller?!

20130909-124711.jpg