Som den livsnjutare jag är, med ett intresse av att äta och dricka gott, så kan det ibland vara lite surt att inte bo inne i stan med den stora valfrihet som finns där. Eller att med barn känna sig förpassad till de mer kedjeaktiga ställena. Några helt-okej-på-gränsen-till-bra-ställen finns på LIljeholmskajen och Primo Ciao Ciao gillar vi men pasta och pizza med mer hjärta än salladerna blir inte så kul i längden.

I veckan har ett  nytt ställe slagit upp portarna – Rhino. Om det heter Rhino, Rhinoburgers eller Rhino Bar & Grill är jag inte helt säker på, men iallafall. Det ser kanske inte mycket ut för världen utifrån, kanske för att det ligger i tråkiga husen mitt i ingenmansland mellan kontorshusen i Marievik och bostadshusen på Liljeholmskajen. Mitt emot SATS Marievik.

20130913-200134.jpg

Men oj vad trevligt! Inredningen är superhärlig, stället skulle kunna ligga var som helst i Stockholms innerstad utan att skämmas. De kaklade väggarna, schyssta citaten (nej, inte Carpe Diem) på väggen och slaktar-förklädena känner vi igen. Det känns lite Köttbaren light. Nej, ”light” behöver inte betyda något sämre. Helt enkelt riktigt schysst, i mitt tycke snyggt!

20130913-200144.jpg
Ena delen av restaurangen, köket öppet till vänster. Jag checkade in på FB och såklart kom en Kajenkompis förbi och sa hej. Mats surrar lite med Stella.

20130913-200202.jpg
Innanför dörren disk där man serveras, och där de langar ut riktigt bra kaffe om morgnarna. Runt 40:- ihop med surdegsmacka, väldigt bra Stockholmspris faktiskt.

20130913-200152.jpg
Andra delen av restaurangen. Skönare stolar, härligt. Inte stort men lagom. Personligt!

Bra ställen ska ha trevliga toaletter. Rhino drar full pott. Stella gav utlåtandet att ”den här restaurangen är as-fin!”. Då syftade hon inte bara på toaletten, förstås. Vi instämmer.

20130913-200213.jpg

Maten var bra till priset. Vi var sugna på kött och åt klassikern entrecote med pommes och bea. Vällagad, tillagad helt enligt beställningen och gott. Det behöver inte vara svårare än så. Rödingen såg fin ut och vällagad burgare för 120:. är bra. Perfekta kvarterskrogspriser, och är det bara bra så behöver det inte finnas fler rätter på menyn  som verkar variera dagligdags (förutom burgaren som är ett stående inslag).

Servicen är dock det jag vill höja mest. Där de andra Kajen-restaurangerna (Primo undantaget) glömt bort att de flesta av oss som bor i området är mer innerstads-ätare än nöjda-med-mindre i gengren, så stack Rhino ut. Vi fick helt fantastisk service! Vi kände oss jättevälkomna med barnen (som både bemöttes fint och skämdes bort med känsla – det är fint att fråga oss först om de får erbjuda barnet glass) och de var på tårna rent allmänt. Det är jätteviktigt i ett område för dessa, där många både har råd och vilja att försöka äta ute ibland och då med barnen i sällskap. Familjer är ju ändå där vid 6 i sånt fall och de som störs (om de nu gör det i denna lite stimmiga miljö) kan komma senare. Bra så.

20130913-200221.jpg
Max somnade med iPaden i handen strax före halv 7. Fredagstrött. Vi åt vid 6 och gick hem vid halv 8. Det är en fin famljefredagsmiddag, för de som inte alltid vill gå på fredagstacosen. Som vi.

Jag kan tro att de hade lite extra beredskap och var extra schyssta idag pga att de är nya men det spelar ingen roll. Vi kommer definitivt komma tillbaka och vi kommer vara nöjda även om man lutar sig tillbaka lite mer på hälarna (fast bara lite). Perfekt kvarterskrog, som sagt.
Vi välkomnar glatt Rhino till Kajen och Marievik och hoppas de kommer känna sig lika glada att vara på plats som vi är att de är där.