Igår testade jag en nyhet på SATS – LegSolution. De har sedan ett tag tillbaka en klass som heter AbSolution som är en intensiv 30-minutare för magen som gett mig rejäl träningsvärk flera gånger, men nu har de lanserat en motsvarighet för benen. 30 minuter högintensivt med både spänst-, styrke- och stabilitetsträning för underkroppen. Man jobbar i intervaller på tid med jobb 40 sekunder och vila 10 sekunder, 3 övningar i taget i två varv innan man går vidare med tre nya. Ett upplägg jag gillar, som bekant.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jk4Db8Ywmfc&w=560&h=315]
Vi gjorde exakt de övningar (bland annat) som visas i filmen, ett upplägg är utmärkt att köra hemma då man inte behöver några vikter alls. Ska försöka komma ihåg vilka övningar det var och uppdatera detta inlägg med vid tillfälle. 

Jag kan lätt rekommendera den klassen, som var tuff åt benen (vilket känns idag), tidseffektiv och riktigt kul – ibland är det ju verkligen peppande att köra i klass. Henke testade förresten Prformance Strength på SATS i torsdags- en annan nyhet. ”Prformance” ersätter CrossFit på SATS, och Strenght fokuserar på styrka med bra teknik och då i basövningar. Det är ju en bra inriktning – men just passet som Henke hamnade på med bara marklyft i 45 minuter (!) var väl kanske inte jätteroligt, även om teknikhjälpen var massiv liksom träningsvärken flera dagar efteråt.