Bonterra och Grymmaste maten

Ikväll har jag varit på ett enormt trevligt event. Det hela hölls på Adam & Albin matstudio på Rådmansgatan, och bara stället i sig gav välmående. Otroligt trevligt!

20131010-202124.jpg

På Adam & Albin är mat centralt, vällagad och avancerat välsmakande sådan – catering, matlagning, restaurang eller butik – kunden väljer. Att personerna bakom namnen bland annat jobbat på Mattias Dahlgrens Matsalen (kanske ihop med Gastrologik-Jacob?), Bon Lloc, Thörnströms (Göteborg) mm känns inte det minsta förvånande – mer om det snart.

Jag var där för att testa Bonterras viner. Jag älskar vin och att provsmaka nya sorter är hur kul som helst. Först fick vi Chardonnay i glaset och den var grym. Väldigt traditionell/tydlig chardonnay-karaktär med mycket frukt, smör och ekkaraktär. Gott. Mellanrätten ackompanjerades av Cabernet Savignon, vilket är en druva jag inte är överförtjust i, men till varmrätten kom den allra bästa – Zinfandeln. Denna var kraftig, mustig och smakrik – precis som jag älskar de röda vinerna inte minst om hösten. En vinnare.

Bonterras viner är ekologiska, något jag fått upp ögonen för de senaste åren just gällande viner. Vindruvor är en av de frukter som det kan lagras allra mest gifter i (tänk på det även när ni köper russin åt barnen!) så ekologiskt känns verkligen helt rätt. Bonterra var lite pionjärer på detta område i slutet av 80-talet, men har numera sällskap av många – det gillar vi. Värt att betala några kronor extra för. Fast, Bonterras viner är värda det ändå – för smaken.

20131010-202208.jpg

Maten då, åter till den. Den var helt fantastisk! Som taget ur vilken finedining-restaurangs meny som helst. Eller inte vilken som helst utan i någon i allra högsta klass. Allra bästa råvaror, välkomponerade rätter och otroliga smaker. Tack för en smakupplevelse utöver det vanliga!

20131010-202306.jpg
Eftersom man sällan fattar av en bild hur fantastisk en rätt är så fokuserar jag på menyn. Maten var fabulös och vacker, en ren njutning.

Arkitekten Per Söderberg var på plats och visade delar av sin kollektion No Early Birds. Hur snygga grejer som helst, skandinaviskt och tidslöst men med en varm känsla. I enlighet med det ansvarstagande tänket så har möblernas råvaror sitt ursprung lika lokalt som produkterna är tillverkade (läs: Sverige). Likey! jag lär inte gå loss på det fantastiskt snygga bordet imorgon, men kanske ljusstaken? Underbar. Kolla in den ljusrosa han gjorde ihop med Rädda barnen – snygg och stor del av priset till välgörenhet. En av de saker vi pratade om vid bordet då jag hade honom bredvid mig.

20131010-202333.jpg

Apropå att sitta bredvid någon så var det Towis jag hängde med ikväll. Trevligt värre! Även Britta var på plats och förgyllde min kväll

20131010-202401.jpg

Det blev lite senare än jag trott och hemma var det tajt då Henke hade mycket bestämda planer med massa andra för resten av kvällen. Lyckan när då snällaste M kunde pipa över och hänga med barnen en stund? Stor! Tack snällaste – otroligt uppskattat! Jag hade ju inte velat gå miste om den där avslutande saltade pistageglassen. Den drömmer jag mig tillbaka till resten av kvällen…

Tack Bonterra och Prat PR för en otroligt bra kväll!