Hysteriska barn och ljudböcker på Spotify

Oj vilka slitna barn jag haft idag. Nu har jag visserligen inte träffat dem hela dagen eller så, men nog har förskolan varit lite slitig sådär lite nära inpå sjukdom. Eller om det är på omtag, jag vet inte jag. Stella började klaga på öronvärk i samma sekund som jag kom och hämtade och Max – ja han var bara på tvären han. Jag kan tycka att vi är rätt förskonade från trots och sånt, men idag var allt fel. Fast han ska ha en eloge för sin kreativitet, att kalla mig för ”jag är så ARG på dig mamma, du är en RAGGMUNK!” tyckte jag var rätt festligt. Varför jag var så enormt dum? Ja, den kom efter att han förlorat en gång när vi spelade spel. Herregud. Det där med att lära sig förlora är ju en viktig del av uppfostran. (Inte för att jag själv lärt mig det ännu men ändå)

Den fina matsedeln jag gjort för veckan som innehåller välkomponerade rätter som fiskgratäng med potatismos och sånt har redan setts förlorad och efter pannkaksmiddagen (ja…) ikväll var det en Max som slocknade i soffan redan 18.20, föga förvånande – jag såg det komma så att säga.

Stella däremot (som var vid hyfsat humör efter en alvedon) och verkligen verkligen kändes i behov av sömn vägrade som vanligt och ville se film (igen och igen och mer och mer). Till slut lyckades jag övertyga henne om att lyssna på en ljudbok istället, något hon inte gjort på ett par år.

Jag insåg att det finns en massa sagor på Spotify, och Bokugglan har sammanställt ett helt gäng i en lista på Spotify. Så det får bli kvällens tips – följ Tovas spotifylista. Vi pratar alltså typ 350 kapitel.

Stella? När jag kom in efter fem minuter snarkade hon gott. Och det är inte vanligt för vår tjej som oftast ligger vaken i 1-2 timmar efter läggning (oavsett när den inträffar) så det där med ljudbok är helt klart något att rekommendera. Eller så är hon på väg att bli sjuk igen, kanske.

Länken till spotify-listan – här.

[spotify id=”spotify:user:tova12345:playlist:284M6kHCLqw8L1u9Eb1Idu” width=”300″ height=”380″ /]