Sugen på (gratis) sommar-fjällsemester med familjen?

Detta har valsat runt i sociala medier i ett par dagar, men eftersom jag vet att ni är många som läser här men inte följer några andra bloggar så tipsar jag ändå vidare. Det är för bra för att missas, och jag tänker på många av mina kompisfamiljer inte minst som är väldigt aktiva och har barn som gillar naturen och att röra på sig.

Svenska turistföreningen har ett projekt som heter Get Real Kids. Nu ger de familjer med barn i åldern 6-12 år möjlighet att (gratis alltså!) upptäcka fjällvärden och agera testpiloter för att utveckla ett barnkoncept för vandringsleder och fjällanläggningar. 

Själv är jag helt såld på sommar i de svenska fjällen och om våra dagar i Sälen en sommar för ett par år sedan kan du läsa om i detta Reseinspo-inlägg samt under länken i det inlägget. Jag skulle så gärna upptäcka mer av den svenska fjällvärlden ihop med min familj, men vi får inte ihop semestern för det i år . Om du vill åka så får du gärna gästblogga hos mig i samband med det – sälj in dig hos STF lite extra med det vettja!

  
Mer info och länk till ansökan nedan.  

 

Get Real Kids söker barn för uppdrag i fjällen!

Svenska Turistföreningens projekt Get Real Kids söker 250-300 barn i 100 familjer med barn i åldrarna 6 – 12 år som med sina familjer vill vara med och utveckla ett barnkoncept för vandringsleder och fjällanläggningar. Alla friluftsintresserade familjer är välkomna att anmäla sig. Ingen fjällerfarenhet behövs.

Uppdraget går ut på att på egen hand upptäcka fjällen och ta del av det utbud som finns på och runt våra fjällanläggningar för att sen komma med idéer och förslag till framtida utveckling.

Get Real Kids genomförs på fem destinationer i den svenska fjällvärlden med sommarfjäll som ger långa dagar och ljusa nätter. Familjernas uppdrag pågår mellan vecka 27 – 29 och ni kommer att vistas i fjällen mellan 5 – 6 dagar. Alla familjekonstellationer med högst två vuxna, minst två och högst tre barn är välkomna att anmäla sig. 

De fem fjälldestinationer som är värd för uppdraget Get Real Kids är STF Grövelsjön Fjällstation, STF Abisko Turiststation, STF Ramundberget, STF Saltoluokta samt vandringsleden mellan Nikkaluokta och Vakkotavare, där en del av turen går längs Kungsleden.

Vi står för boende- och matkostnad för hela vistelsen. Resan till och från fjällen står familjen själv för.

ANMÄLAN KAN GÖRAS FRÅN 18 MAJ OCH ÄR ÖPPEN FRAM TILL DEN 26 MAJ – och Här anmäler du dig  

Följ mig!

Mer läsning...
Hur lära känna en stad? Om det, och om att studera i London