Sommardag och modighetstankar

Vilken dag idag va! Äntligen känns det som att sommaren är här, och så känns det så roligt att jag äntligen känt att jag velat dela vår nyhet med er. Tack för alla kommentarer och uppmuntran på både Facebook, Instagram och här – det gör mig precis hur glad som helst! Det har lett till lite extra räckvidd, och kanske har någon trillat in här för första gången. Därför tänkte jag bara säga några ord om bloggen och mig.

Det här är bloggen som jag bossar över, så därför handlar den om det jag vill. Förvänta dig inte totalt strikta linjer gällande inriktningen, men förvänta dig livsglädje och inlägg om ett aktivt liv som allra oftast ses med positiva glasögon. Det är mycket resor, både längre och kortare. Inte sällan av mindre bekvämt slag, för jag tror på att livet ger lite extra om man inte alltid tänker innanför ramarna utan vågar utmana för att växa som person och få extra häftiga upplevelser. Bekvämlighetszon göre sig icke besvär, även om vardagen oftast är bra härlig den också… 

Förutom resor och aktiva dagar med familjen blir det mycket träning och hälsa (detta livselixir!) mer av upplevelse- och träningsglädjetyp snarare än av midjemåttsdito. Styrka inifrån och ut. Sen är det lika troligt att du läser ett recept på en grön smoothie eller hälsosamt godis som att du läser en recension om en riktigt härlig krogupplevelse, ett recept av High Carb High Fat-typ eller om en lite dekadent kväll med gott vin på toppen.

 Och såhär ljuvligt glittrade Årstavikens vatten imorse.

Apropå familjelivet så ska alltså två barn bli tre, om nu allt går som det ska vill säga. När är det bekvämt att berätta? Kanske aldrig? Livet är ju så. Några som grattis-kommenterade nämnde också något om mod i samma mening, och så är det kanske. Det har varit, och är, mitt största egna hinder för att välja att gå den här vägen. Man har ju aldrig några garantier – inte för någonting – och visst är det läskigt att utmana det som är så bra idag. På alla plan – hälsa och sjukdomar, familjekonstellation, harmoni och relationer, … Mycket vill ha mer, att utmana och jadda jadda.

Fast jag väljer att inte leva livet så, jag VILL inte se det så, och den här graviditeten som är min sista kommer jag se på likadant. Den här gången ska jag njuta av den.

  

Första sommardagen..?

Så ja. Häng med på resan. Ihop med resor och aktiva dagar med guldkant så kommer säkerligen både en och två tankar kring familjelivets nuläge och tider som komma skall att flikas in. Jag ser så mycket fram emot att sätta de tankarna på pränt!