Pizzafest – lyxpizza hemma

Vi fick besök av en kompisfamilj hemifrån (som jag tydligen säger om Borlänge fortfarande såhär 18 år senare), och såg på väderleksrapporten att regn väntades så sommarmiddag med grill kändes inte så intressant. Vi bestämde oss för att göra pizza, och sådan med extra god fyllning – riktig lyxpizza. Det var en riktig hit, det blev såååå gott!

Den ena hade jag lite mozzarella, tomatsås, rödlök, cocktailtomater, chevreost, valnötter och ringlad honung på.

lyxpizza
På den andra körde jag tomatsås, riven mozzarella, rödlök, färska champinjoner, marinerade vitlöksklyftor, kronärtskockor och när jag tog ut den klickade jag på lite pesto.

lyxpizza
Sen pimpas pizzorna, framför allt den med pesto, gärna med ruccola och parmaskinka.

lyxpizza
Jag hade lite plan på en med kallrökt lax, räkor, créme fraiche, dill och citron också – men det får bli en annan gång.

Gott? Väldigt! Och så kan man ju göra egen pizzadeg, kanske någon nyttig variant till och med, och koka mustig tomatsås… Eller så kör man genvägen med pizzakit. Det senare funkar utmärkt.

lyxpizza