Barnen var trots fyra skiddagar i rad sugna på lite skidor även idag, och ännu mer sugna på några familjeåk var jag och Henke. Det var ju först i slutet av förra säsongen riktigt familjehäng i backen blev verklighet efter många års längtan, och årets gemensamma skidsäsong har vi från början bedömt som om inte obefintlig så iallafall mindre bra med tanke på en liten bebis i familjen. Men, i Borlänge har vi det väldigt lyxigt med snälla och engagerade morföräldrar med aldrig sinande energi så med dem nere i restaurangen med spädisen mellan två amningar kunde några åk inkasseras i Romme alpins fina system. Lyckan!

  

Barnen är verkligen duktiga nu och har bra kontroll. För Max del är det verkligen skillnad – det händer mycket vad gäller benmuskler och allmän ork såväl som i intellekt (läs: riskförståelse) mellan 4- och 5-årsdagen. 

Det var väldigt vackert i Romme idag. Solen kämpade sig upp över krönet och dimman låg tät i dalen men lättade för varje minut. Januariåkning är inte den mest barnvänliga med sin kyla, sina hårda backar och en värld som inte tycks bli helt ljus oavsett timme på dagen, men folktomma backar kan förstås uppskattas lite extra. 

  

Många backar i Romme är fortfarande stängda, men snökanonerna jobbar hårt och snart ska nog hela systemet vara öppet. 

Vi var ytterst nöjda med våra få åk, som var klart värda det slit och släpande som kom på köpet. Livet som trebarnsfamilj. Funkar i skidbacken också.