Söndagslunken och längdskidåkningen

Det var tydligen idag man borde ha varit i skidbacken. Vädret var betydligt härligare och säkert även backarna. Dessutom är söndagar ofta bättre att åka på, med något lägre besöksantal. Nåväl. Vi tog en långpromenad istället och konstaterade att vi borde ha stått på längdskidor om inte annat. Jag har haft med mig längdskidorna i bilens takbox konstant runt Sverige utan att åka i flera år nu känns det som, och även om jag oftast tänkt och nästan försökt (well…) men inte lyckats få ihop någon sväng av olika anledningar så har det nu gått så lång tid så jag tydligen helt glömt att längd är ett alternativ. Hur kan jag annars förklara att jag idag inte utnyttjade möjligheten att åka i fina spår i princip direkt utanför dörren till mina föräldrars hus? Med skidorna med i packningen och allt… Klantigt. Däremot är jag nöjd att längdåkningen inte är något måste. Just nu känns det som att Tjejvasan för tre år sedan var en engångsföreteelse. Men några njutningskilometer vill jag ju få till. Nästa gång!

Vi har iallafall haft en härlig helg i Dalarna, och ser redan fram emot att komma tillbaka för sportlov. Det är ju inte så långt borta, utan bara en vanlig vardagsvecka återstår innan det är dags för några lediga dagar. Säger jag som är ledig konstant… Haha!

Nu återstår bara en söndagskväll av den här helgen, och den spenderar jag framför filmen Lyckan, kärleken och meningen med livet som är en gammal favorit. Tänk att det är över 5 år sedan jag såg den och att jag drömt om Bali inte bara sedan dess utan betydligt längre. Och när det nu faktiskt lutat åt en Baliresa för oss länge så börjar jag svänga om och sikta in mig på Filippinerna istället. Har du varit på Bali? Vad tyckte du?

Dubai kamelerFast det jag surfar ikväll är Dubai. Jag längtar verkligen! Framför allt letar jag efter s.k. beach clubs som kan vara intressanta. Det blir lite annorlunda typ av resa för oss den här gången – en semestervecka med mer känsla av ”all in” snarare än längre och mer återhållsam med fokus på resandet och upplevelserna. Skillnad i behov betyder skillnad i upplägg. Har du kanske varit på någon beach club du kan rekommendera?