Att resa i sommar-Sverige

Jag sitter inne och njuter inte så lite av att höra regnet droppa ner i strid ström utanför fönstret. Det känns så mysigt, och helt okej att varva ner och ta det riktigt lugnt med en bok. Igår var det också ganska regnigt, för att på seneftermiddagen spricka upp och bli riktigt soligt. Vi hade besök av tre familjer som såg EM-fotbollen med oss och det var ju ingen rolig historia så badet senare i kvällssolen var, förutom det härliga umgänget, den största behållningen för barnen. Vi vuxna satt ute och käkade osv hela kvällen, och vid ett tillfälle när jag kom ut från en sväng inne hade ljuset ändrats och var helt magiskt. Det tog en stund innan jag fattade vad det var – det hade kommit en enorm regnbåge just runt hela huset. Himlen riktigt blixtrade av färg. Så otroligt häftigt!
Strax därefter började regnet strila, och vi satt kvar ute under taket i ösregnet, med de av våra gäster som blev kvar längst – dvs inte åkte hem förrän i förmiddags.

Och snart blir det, enligt prognoserna iallafall, vackert väder igen. Typiskt svenskt sommarväder med andra ord – omväxlande från kallt och regn till varmt och soligt och allt däremellan!

Jag älskar Sverige på sommaren, och då förstås allra mest dagarna med härligt väder. Det är då alla sommarhus och smultronställen kommer till sin allra mesta rätt. När man dricker morgonkaffet utomhus med tårna nedgrävda i daggvått gräs, och tar sitt bad i en riktigt ljummen insjö.

Allt det där pratar jag och Annika om i det senaste avsnittet av Att resa-podden som vi släppte i veckan; Att resa i sommar-Sverige.
Annika förstår dock inte alls tjusningen med den där ljumna insjön jag pratar om, och vi konstaterar att man nog är olika typer – antingen är man allra mest för hav eller så klappar hjärtat för sjöar. Vilken typ är du? 

sommar-Sverige

Annikas sommarfavorit är ohotad med Karlskrona och Sturkö (på fotot ovan, bild från Resfredag). Visit Karlskrona var med som sponsorer till detta avsnitt, och här kan ni läsa mer om Sommarkortet i Blekinge och Barnens roliga Karlskrona. Jag har verkligen fått upp ögonen för Karlskrona efter avsnittet! Roligt är också att flera som lyssnat på avsnittet och skrivit om det också stämmer in i lovorden om staden. Läs till exempel hos Träningsglädje-Sara som skriver både om det och om andra svenska favoriter i det här inlägget.

Själv listar jag mina favoriter i blogginlägget “Mina svenska smultronställen“, och i topp ligger utan tvekan Dalarna följt av Halmstad och sedan resten av västkusten – inte minst älskar jag att varje sommar vara med vännerna i Stora Höga några dagar. Ungefär just så ser även årets turné ut, och så sitter jag i detta nu och söker boende för ett par nätter längre upp i Bohuslän. Har du något tips på något guldkorn, kanske? 

________________________________________________________________________

Inlägget presenteras i samarbete med Visit Karlskrona.

Följ mig!

Mer läsning...
paleochora kreta
Touchdown Nacka – hemma från Kreta