Var god stör ej, (utmanande) packning pågår…

Ja, alltså, jag reser ju en del… Och oftast är jag snabb och säker när jag ska packa. Det är ju sällan någon större variation på vad som ska med, och även om jag inte skiljer mig från de allra flesta – som packar alldeles för mycket – så vet jag med ganska stor exakthet vad som behövs för olika resor beroende på destination och längd.

Nu känns det lite sådär helt annorlunda igen. Det här är faktiskt allra första gången som jag packar väskan till en ren träningsresa! Eller, inte träningsresa egentligen – utan snarare ”aktiv upplevelseresa”. Resan jag åker på i helgen går norrut i Sverige. Jag landar i Hemavan imorgon kväll, och på helgens schema står bland annat yoga, mountainbike, fjällvandringar/aktiviteter, helilyft och fjällöpning. Jag är så enormt pepp, det här är verkligen en typ av resa jag drömt om länge!

För just den här resan är vi några bloggare/influencers som bjudits upp till Hemavan med Systrar i bergen, för att introduceras till det koncept de som resebyrå arrangerar för att tjejer enklare ska kunna uppleva berg med alla de härliga aktiviteter man kan göra där. Ni följer väl Systrar i bergen på instagram? Det är ett enormt peppigt konto!

Många bilder de tagit är nog tagna med en liten speciell kamera… Nämligen en actionkamera. Och vet ni – även jag har blivit med sådan! Jag har ju, som ni vet om ni hänger här ofta, en förkärlek till aktiva dagar med inte minst fjäll och skidåkning och dessutom börjat göra en del filmer (kolla in Att resa-kontot på Youtube), så det känns som en enormt rolig investering. Jag ser fram emot att ha med mig kameran till allt från snorklingsvatten till puderberg. En extra bonus är att Henke också är riktigt taggad på att fånga häftiga tillfällen med den, så jag hoppas att vi kommer vara entusiastiska kring användandet båda två.

En annan som inte direkt hjälper till att packa är tjejen ovan. Hon är väldigt rörlig nu och otroligt nära att krypa – så lugnet är betydligt mindre hemma även om det sista öset fortfarande återstår. Fast, hon är förstås också gulligare än någonsin. Hon vinkar och klappar på kommando och det är både häftiga rörelser och kul att hon förstår vissa ord. Utvecklingen! Däremot snorar hon väldigt mycket för tillfället så jag, som snittar på kanske 6 timmars sömn per natt och verkligen inte vill dra på mig något virus inför helgen, käkar vitaminer och ingefära och gör allt jag kan för att hålla mig frisk och stark.

Men ni hänger väl med i helgen? Jag kommer förstås att ge rapporter från alla våra aktiviteter i mer eller mindre realtid, både här på bloggen och på Instagram (livetfrandenljusasidan.se).

_________________________________________________________________________
Denna resa till Hemavan är en pressresa i samarbete med Systrar i Bergen, Hemavan och Craft Sportswear. Alla åsikter är som vanligt mina egna.