Packning weekendresa – att optimera ett handbagage (aka redo!)

Jag är redo för avfärd – tidigt imorgon bitti beger jag mig mot Arlanda, för att flyga till Rom där vi sedan kliver på Royal Carribeans Harmony of the seas – jag, Annika och ett ytterligare gäng bloggare/influencers. Jag är utan tvekan peppad – det ska bli så enormt kul att andas kryssningsluft igen! Annika skriver himla fint idag om vår resa ihop från en kryssning med barn till Finland för ganska precis ett år sedan till det här – och hur senaste året utvecklat sig. Ett år!

Det är en resa på få dagar och när vi kommer ombord på båten hinner vi inte få väskorna innan middagen om vi väljer att checka in dem, så jag kör enbart handbagage den här gången – liksom på de flesta weekends jag gör. Jag tycker inte att det är värt tiden för att checka in, och skulle bagaget komma bort är det en för kort resa för att liksom ”komma ikapp”.

Den här gången krävs ändå en del planering, och att följa alla de tips jag har för att optimera en packning har varit en förutsättning för att få ihop det. Jag behöver kläder för dagarna med kylig sommarluft, kvällar på schyssta restauranger, träningskläder och ja – det är rätt knepigt när utrymmet är litet! Jag har tagit bort allt onödigt och bara tagit med saker som kan kombineras med varandra. Och så har jag packat enligt mina allra bästa packningstips. De här alltså;

Och tänka sig – jag fick plats med allt utan problem, så nu är jag redo. Ni hänger väl med oss på kryssningen? Jag ska försöka rapportera varje dag, och så finns jag förstås på Instagram också; Livetfrandenljusasidan.se.