Tap room – gastropub/cocktailbar på Kungsholmen

När jag och Annika bodde på Clarion Hotel Amaranten och spelade in några poddavsnitt tidigare i veckan, så fick vi också chansen att testa deras restaurangnyhet Tap room, som öppnades i början av maj. Det beskrivs som en cocktailbar, som tagit hit den amerikanska trenden med de allra mest klassiska cocktailsen på tap, men det är inte det jag tar med mig allra mest från Tap room. För, för att kunna matcha upp cocktailarnas lite kraftigare smak så har man behövt lägga lite mer engagemang även i maten även om man kallar den för ”bar food” – och godare och mer lyxig barmat har jag aldrig träffat på! Allt vi åt var en fullträff, och jag kommer utan tvekan att komma tillbaka till Tap room för att äta deras grymma mat igen.

Man serverar mellanrätter, tänk svenska tapas på finaste skandinaviska råvaror, och priserna ligger mellan cirka 60 och 130 kronor per rätt. Vi tog in 6 rätter totalt för att dela på alla, men blev snarare för mätta, så ett par rätter och du blir mätt – beroende på vad du tar in och hur hungrig du är, förstås. Rejält tilltaget för att vara små, skulle jag dock säga om de flesta. Vi åt saker som tarte flambee med kantareller och rostad benmärg, brioche med misokaramelliserat kalvbräss, picklade kantarell och svampströssel, rostad jordärtsskocka med syrad grädde och stenbitsrom och grillad kungskrabba med curry och mandel – för att nämna några. Ni förstår ju att denna barmat var något utöver det vanliga – jag kallar det gastropub!

Nu har jag berättat om mat och dryck (där jag dock höll mig till ett glas rött till maten), men det jag tar med mig ännu mer och vill förmedla vidare till er är att stället har otroligt härlig inredning som andas 60-tal, och att det är stort – så stort så man inte behöver boka bord. Det senare är ett problem i Stockholm kan jag tycka, där man behöver ha lång framförhållning på de allra flesta ställen som serverar bra mat och är sådär extra härliga. På Tap room kan man bara slinka in, och allra troligast inte ha något problem alls att få bord – det är liksom det som är tanken. Kombinationen med smårätter gör då att det blir det perfekta stället för en spontan kväll med kompisarna – en after work med schysstare twist. Det är något jag verkligen saknar, det kan vara riktigt svårt att med kortare varsel hitta ett ställe att gå till och trivas på. Nu har Kungsholmen ett nytt sådant – och det känns välkommet.


___________________________________________________________________

Tack Clarion hotel Amaranten för fint samarbete med Att resa-podden, och att vi fick chansen att testa Tap room!