De som följer mig och Annika i vår resepodcast Att resa-podden vet att vi oftare pratar om hur man kommer ner i budget än vi pratar om att resa lyxigt. Vi har båda samma agenda, och reser hellre ofta och längre – och det betyder att prisvärda resor är en förutsättning för att få till de där resorna. Jag letar flygbiljetter i absurdum, jämför hotellpriser och standard och nyttjar gärna några av mina bästa tips för att få en mer prisvärd resa.

Samtidigt kan jag drömma om att resa lyxigt – och gör det ibland. Vissa saker är värda att satsa extra på! Lyxresor eller allmänt lyxiga inslag på resor kan kännas löjligt härliga, och jag njuter så enormt av det. Att glida in på en riktigt snygg takbar och dricka cocktails för 20 dollar styck (som på the Standard i New York), käka en överdådig Friday brunch på ett snyggt hotell i Dubai (som här på Mazina) eller ta in på en lyxig lodge på ett safari utanför Kapstaden (som på Sanbona Wildlife reserve)… Det är upplevelser jag aldrig kommer att glömma, och som trots att de varit dyra känts värda varenda krona.

Att resa lyxigt i podcast-format

Men, det är inte ett lätt ämne, och att prata om lyxiga resor i podden kändes utmanande. Samtidigt vill vi få med alla möjliga vinklingar på resor, och att resa lyxigt är en sådan vinkel. Antingen är man kanske nyfiken på lyxresor i allmänhet för att man själv vill kosta på en sådan upplevelse och vill veta vad som är bäst – eller så vill man veta hur stämning och service verkligen är på de lyxigaste destinationerna och hotellen mer som betraktare.

att resa lyxigt

När vi pratade med resejournalisten Lina Skandevall om att vara gäst i podden så kom dock chansen att få prata lyxiga resor. Lina har genom sitt yrke provat enormt många lyxiga resmål, dyra restauranger och påkostade hotell, och vet vad hon pratar om i gengren. Dessutom är hon som person både jordnära, genuin och har förmågan att se det stora i det lilla, vilket innebär att tankar och reflektioner om lyxiga resor blir mer nyanserade.

Det var så kul att snacka lyxiga resor med Lina, och vi har fått jättebra feedback på avsnittet. Helt klart läge att lyssna, med andra ord!

Lyssna på Att resa podden om Att resa lyxigt:

Lina hittar ni på instagram som Skandevall, och på First Class Magazine.

Foto: Lina Skandevall.

Att prata om lyxresor – vad pratar man då om?

Vi pratar om vad lyx är och innebär för Lina (och oss), trender när det gäller lyxresor, destinationer med lyxstämpel, vad som gör hotell lyxiga och vad som kännetecknar riktigt bra service, hur man klär sig och för sig, och hur det känns att vara ensam på den typen av hotell (med tanke på Linas upplevelser med journalistuppdragen), olika flygklasser och bolag, riktigt bra lyxrestauranger, spa och – ja, ni fattar. Allt som har med att resa lyxigt att göra, helt enkelt.

Lyssna i iTunes eller valfri podcastapp i din telefon, och förresten – lämna gärna ett betyg på Att resa-podden i  iTunes. Vi är så glada för alla lyssnare och vill gärna nå fler – och det kan du hjälpa till med. Du missar väl inte heller att följa oss på instagram? Vi finns på https://instagram.com/attresapodden. 

Följ mig!