Långhelg och flygbiljetter, Bali- och mellanlandningstankar

Det är söndag kväll och helgen är långt ifrån över – nationaldagsmåndag betyder lugnt tempo på alla fronter och vi har inte gjort något undantag. Idag har visserligen Henke åkt för utomlandsjobbande så dagen igår var bättre än idag, även om barnen roat sig fint med kompisar mest hela dagen och jag bjöds finmiddag hos grannarna. Fint så!

Vi var in och tittade som planerat på maran. Täten passerade oss både sitt första och andra varv, och tempot är ju minst sagt osannolikt. Igår sprang de på runt 3:04/min och det blev banrekord på 2:10:58. Coolt!

Jag har ju identifierat en plan för att springa ett maraton under andra halvan av 2017, och när jag nu läser planen igen så låter den himla bra och håller än… men jag vet inte. På något sätt känns det ändå inte helt attraktivt, det målet. Jag är springsugen och tror att de första kilometrarna kommer att sänkas inom kort, men just de där 42 kilometrarna… Jag vet inte. Värt? liksom.

Om jag väl reser, vilket ju var halva grejen med maraton som jag tänkte sikta mot på ett riktigt häftigt ställe, så är det ju ändå annat jag vill ha ännu mer. Jag säger inte att bilden nedan talar, det gör jag inte, men ändå.

Igår var det traditionella Smaka på Stockholm i Kungsträdgården – charmigt värre och klart värt ett besök trots folkmassor. Det var inte värre än att man lätt kunde hitta bord och sin favoritmat.

Utöver det promenerade vi runt en hel del, och åkte båten från stan och hem till Nacka igen. Barnen och Henke cyklade tur och retur Nacka strand och jag längtar tills jag kan sätta Meja bakpå cykeln så vi kan ta oss fram så allihop. I slutet av sommaren, tänker jag.


Det är verkligen helt fantastiskt hur Max är som storebror. Jag trodde han skulle vara fin med sitt lilla syskon, men att det skulle bli såhär hade jag aldrig kunnat tro. Så enormt gullig, entusiastisk och engagerad!

Kvällen spenderar jag nu med en dålig film på TVn och ett stort antal parallella fönster uppe på datorn. Jag har äntligen börjat söka lite ordentligare efter flygbiljetter till Bali. Jag är så övertygad nu, och suget har verkligen infunnit sig! Jag vet nu vart jag vill, och har till och med siktet inställt på specifika hotell – och de enda jag tvekar på är det där med regnperioden. Blir det för tråkigt med regninslag när barnen är med? Vi föräldrar kan ju lätt slappa i en hängmatta med en bok då, men barnen? Kanske är Stella och Max okej med det, men en nybliven ettåring med myror i brallan? Det är frågan.

Jag har faktiskt hittat rätt många bra biljetter nu. Det som jag ändrat är min inställning; Lång resa kan få vara ännu längre har jag kommit på. Dvs, vi kan förlänga med ett dygn eller två i älskade och välbekanta Singapore på vägen dit eller kanske ännu hellre upptäcka Shanghai under ett par dygn. Kina har jag aldrig varit i!

    1. Kvalitetstid med familjen – finns det något bättre?!

      Ja… det låter ju perfekt. Visst? Det är dags nu! Drömt om det så länge!

  1. Kul att läsa. Jag tänker så här
    1. Gör maran bara för att. Det kommer bli kul oavsett form
    2. Jag gillade inte Shanghai men åk gärna dit och bredda min bild
    3. Regnperiod+värme=springa i regnet=perfekt för en ettåring
    KBK liksom!

    1. Ja du kanske har rätt ang. 1… Någon gång. Men var? Har varit så inne på att det ska vara under en resa, men samtidigt… Stockholm alltså. Kanske bäst ändå.
      2. Hm. Hört fler som sagt det nu. Och tror ju inte det är optimalt med barn. Men ändå – nyfiken på en liten dos Kina. När vi ändå mellanlandar där, liksom. (om vi nu kör på det bolaget… återstår att se)
      3. Haha! Ja men kanske det. Vi kanske bara KBK! Inom kort vet du! 🙂

  2. Ja nog är regnperioden något att fundera över. Tyvärr är den som sämst på Bali just under december och januari, men samtidigt blir det vad man gör det till. Och vi har varit där flera gånger under denna period utan att vi störts märkvärt av det. Jag tycker regnperioden är relativt mild, framförallt utmed kusterna. Det vräker inte ner konstant dagarna i ända, utan oftast regnar det under nätterna (i kombination med enormt åska) och det kommer någon/några kortare skurar dagtid följt av sol. Nackdelen är om ni vill göra utflykter inåt ön, då det där regnar betydligt mer iom bergen och vulkanerna. Men personligen tycker jag att det tråkigaste med Bali under regnperioden är att stränderna blir väldigt smutsiga och fulla med skräp. Det är inte kul att simma omkring bland plastpåsar och allt annat dylikt skräp som blåser inåt land, och stränderna är långt ifrån så fina som de är under torrperioden.

    PS. Costa Rica har annars fantastiskt väder just runt jul. 🙂

    1. Ja har verkligen läst in mig hos dig och försökt bilda mig en uppfattning. Så himla fin blogg du har, så informativ och inspirerande!

      Ja… vi har ju absolut tänkt oss Ubud också, minst 5-6 dagar vill jag ha… Men kanske extra dålig idé. Åh så himla svårt!!!

      Haha, ja Costa Rica kanske… Vi reste runt där 3 veckor 2008. Hur härligt som helst, men ändå inte riktigt vad vi söker nu… tror jag.

      TACK för din kommentar, uppskattar det supermycket!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *