Livskvalitet

När det blev bestämt att jag behövde åka hem till Stockholm och lämna underbara Dalarna, så kände jag att det verkligen var läge att göra något ordentligt mysigt på torsdagskvällen. Vi hade ändå barnvakt om vi ville, och väderrapporterna sa att det skulle vara en av årets varmaste dagar. Så vi bokade biljetter till farsen Bruden som visste för liteSkärgårdsteatern Fjäderholmarna. Som vanligt sa J&M "ja, Kul!" när vi frågade om de ville haka.

Så vi tog båten från Nybrokajen ut till Fjäderholmarna – Stockholms "närmaste skärgårdsö". Båtbiljetten ingick i biljettpriset på 375:-.

Med oss hade vi såklart lite picknick i form av sallader från Panini, rosévin och biggaråer. Smakade härligt på de solvarma klipporna.

Skärgårdsteatern är hur gullig som helst. Liten och intim, och med en underbar utsikt över skärgården. Det är det jag försöker fånga på bilden i mitten, och inte Runar och hans fru längst bort på raden som man kan tro… Eller… Kändis-stalker, jag?! 😉

Föreställningen var kul. Alltså farser de är ju alltid… farser… Men det kändes ändå hyfsat ungdomligt eller vad man ska säga, med Peter Magnusson och Martin Björk vid Pernilla Wahlgrens sida.

Efter föreställningen konstaterade vi att kvällen var magisk, och att det kändes rätt onödigt att åka in till stan igen på en gång, när nu vi hade barnvakt och allt. Så vi tog ett glas på Fjäderholmarnas krogs brygga, som blev två, som blev ganska sent, och båt efter båt gick. Även privatbåtar, och vi hjälpte Runar med sällskap med deras tampar där de låg precis nedanför oss. Näe, jag är inte kändis-stalker, fick bara lov att berätta det, haha.

Sen gick vi mot båten, fast kvällen var ju magisk… och vad gör väl en timmes sömn mer eller mindre resonerade vi, och inväntade istället allra sista båten för kvällen som gick 00.30, medans vi satt på Rökeriet och hade det gott. För kvällen, den var magisk, ljuset fantastiskt, värmen härlig och umgänget roligt. Vilken underbar kväll, verkligen livskvalitet, och även om det är en klyscha så är det så viktigt att fånga dagen – vilket vi verkligen gjorde igår.