Railay var ett av mina absoluta favoritställen när jag var i Thailand (och stora delar av Sydostasien) och backpackade för inte mindre än 12 år sedan.
Det jag hört sedan dess är att det är väldigt exploaterat och väldigt mycket folk.

Själv överraskades jag när vi närmade oss. Ja just ja, det är ju såhär vackert det är!
Det finns ingen vackrare inramning någon annanstans.

20120127-082555.jpg

Idag har vi bara sett stranden vi bor på, Railay West. Ja, visst är det ganska posh och givetvis mer exploaterat. Men herregud så galet vackert! Och stämningen är också superbra. Min generation som backpackade här för 10+ år sedan är här med sina små barn nu. 🙂 Blandat med äldre såväl som tjugofemåringar. Vi fick en genomgående bra känsla!
Railay Beach är helt klart en värdig avslutning. En som ger mersmak, när kommer vi tillbaka igen tro?

20120127-082026.jpg

Kvällen var magisk. Efter god middag och med två sovande barn gick vi ner och satte oss på en matta i sanden och avrundade kvällen. Himlen var helt stjärnklar, så oändligt vacker. Och så konturerna från kalkstensbergen på det. Ord kan inte beskriva. Man behöver ingen livscoach som lär en att hitta glädje i livet när man får uppleva sånt här med jämna mellanrum, konstaterade vi. Älska att resa, älska livet.

20120127-083710.jpg
solnedgång på Railay West

20120127-083632.jpg
Innan Stella somnade passade vi på att skicka upp en eldlampa. Så mysigt! Här närmar den sig månen.

Railay, 12 år senare. Fortfarande en höjdare.