Pyramidintervaller

Idag var det som sagt nya tag, och vi (läs: mina barn) bokstavligen hängde på låset till MiniSats, ytterst taggade. Först in – vi hade kollat rätt på tiderna den här gången och anlände 5 minuter innan de öppnade vid 9.30. Perfekt. Just samtidigt som städning drog igång hemma efter långt sommaruppehåll, darn vad nice!

20120809-154917.jpg

Jag körde in mig själv i kaklet typ. Hur galet svettig och slut som helst efter intervaller. Inspirerad av Lofsan (vem annars) körde jag något som kallas pyramidintervaller. Jag vilade lika många sekunder som jag sprang. Intervallerna körde jag i två block, det första på 16,5 km/h och det andra på 15 km/h – samma hastighet hela pyramiden igenom. Snabba intervaller med andra ord, max av vad man klarar.
Varje block körs i pyramid, 10 sekunder – 20 – 30 – 40 – 50 – 60 – 50 – 40 – 30 – 20 – 10. Ett block tar således ca 12 minuter, de två ca 24 och med upp- och nedvarvning blev det dryga 30 tuffa minuter på löpbandet och jag blev slut som ovan. Följde upp med tabata-styrka men hann inte så mycket, det blev fokus rörlighet och överkropp under några omgångar.
Härlig början på dagen och 10.45 var jag redo att nyduschad hämta barnen och kvalitetstid med barnen fanns det ju gott om tid kvar till. En hel dag liksom. Grymt bra. Och kvalitet hade de haft där också som vanligt, eller som Stella sa när jag hämtade henne ”mamma, kan vi inte få leka bara liiiiite till”.