Igår väntade Klubb*-arrangemang igen, bästabästa, och Henke stod för värdskapet. Han körde på tema Jakt och däremed inleddes på nyöppnade Ballbreaker på Kungsholmen (för övrigt otroligt schyssta nya lokaler, hoppas på att återkomma för mer roligheter typ snart). Vi körde jaktsimulator, galet kul. Vi sköt duvor, älgar och lerduvor.

20121028-190247.jpg

Barnen fick följa med, de inledde med att vara nöjda med att kolla på jakten och käka russin och sånt, sen gick de loss i fotbollssimulatorn.

20121028-190531.jpg

Sen bar det av hemåt i mörkret för att gå på go-käket.

Vi inledde med snittar i form av mördegsplattor med kantarellstuvning.

20121028-190542.jpg

Förrätt var den för mig helt nya råvaran duvbröst. Till duvan serverades grillade päron och portvinssås och det var väldigt, väldigt gott – den rätten skulle helt ärligt passa på någon finkrog. Recept här.

20121028-190555.jpg

Varmrätt blev givetvis hjortfile. Det är bara så sjukt gott kött! Grym rödvinssås och rotsaksgratäng till det, och lite kantarellstuvning. Jakt och höst när det är som bäst!

20121028-190603.jpg

Och så efterrätten – knäckig äppelpaj. Alltså stor varning på denna. Den är så sjukt god och igår blev den heeelt perfekt så vi satt alla och ville gnaga av det sista från skålarna igår. Nyttig? Eh, nej, skulle inte tro det. Men fantastisk, indeed. Recept här.

20121028-190612.jpg

Henke, som egentligen inte är någon mästerkock utan mer tycker om att äta mat, levererade verkligen igår. Grymt arrangemang. En aning skillnad i temat mot förra gången då jag körde med temat Raw food. Så för den som vill ha lite mindre mastig och betydligt nyttigare mat – läs lite om det här. Annars kan jag varmt rekommendera menyn och recepten ovan. Klockren.
*Klubb – vår mat- och vinklubb. Matnörderi, grym mat, genomtänkta teman. Love it.