Lördagsmorgon med bananvåfflor och träning

Jag älskar lördagsmorgnar då man är hyfsat utvilad (för att man på fredagskvällen käkat tacos med barnen vid 17.30, pysslat och så, och landat i soffan framför en film redan kl 8). När det finns både tid och vilja att göra lite extra god frukost. Extra gott jämfört med vardagarna blir det alltid på helgerna – av den enkla anledningen att mina vardagsfrukostar är spartanska, för att inte kalla dem obefintliga.

 Jag brukar rätt ofta göra pannkakor, och favoriterna är faktiskt de helt utan banan – se recept här. Fast när jag läste ett recept på bananvåfflor hos Linda fick jag nytt sug att testa en variant med banan – och framför allt sug att testa att göra dem i våffeljärn. I stekpanna kan det bli lite knepigt att vända dem, de går lätt sönder. I våffeljärn höll de ihop betydligt bättre, och det ser ju himla trevligt ut också. Sen ska man ju inte tro att det är som vanliga, frasiga våfflor – de är fortfarande rätt mjuka (vissa kanske säger svampiga?) i konsistensen, men de är goda och fulla av nyttigheter så det finns många anledningar att välja dessa framför amerikanska pannkakor. Och nästa gång jag ska göra mina favoriter med keso i istället för banan (se länk ovan) gör jag även dem i våffeljärnet.

20130202-142105.jpg

Till oss två och Stella (blev det 5-6 våfflor?):
– 4 ägg
– 1 dl äggvita
– 2 bananer
– 4 msk kokosmjölk
–  2 msk kokosmjöl
– 2 msk smält kokosfett med smak
– kanel och ingefära

Kör alltihopa med stavmixer för att få en slät smet. Servera med det du gillar, jag blandade keso med blåbär och hallon idag, dessutom kokosflingor, lite kakaonibs och valnötter.

Sen gav vi oss iväg till SATS Hornstull för träning direkt de öppnade vid 10. Vi gillar ju annars att åka till Sickla på helgerna men det är allt för hysteriskt på den anläggningen, sorry to say. Hornstulls MiniSats är betydligt lugnare,  något mindre men har favoriten med bollhav, rutschkanor och klätterställning så det funkar hur bra som helst.

20130202-142242.jpg

Idag körde jag ett första pass på mitt februarischema, som jag fick av coahen i veckan. Det var ett pass helt i min smak, med roliga övningar varvade med pulshöjare. Love it! Jag tror att anledningen att jag gillar de där pulshöjarna så mycket är att även om man är lite låg och typ vill fuska lite så går det inte, för man blir så sjukt trött hur man än gör. M och Henke var också med och körde och M stönade och Henke som var rätt seg på förhand svor något enormt så jag tror bestämt att de var nöjda med passet också!

Sen promenerade vi hemåt och dagen var alldeles särdeles vacker.

20130202-142256.jpg

Så det var svårt att gå in för Max lunchsovning men han knoppade in i vagnen och vi tog första parkett för lunch vid kajkanten på Primo Ciao Ciao. Kvalitet. Ceasarsallad var mumsig och lördagen inledd på allra bästa sätt. Vinnande upplägg. Redan sura muskler. Grymt.

20130202-142303.jpg