palma

Varför vi valde Marbella – och vilka som var alternativen

Jomen det där med att årets tjejresa kommer att gå till Marbella. Det var ju inte alls något som var givet. Jag spekulerade i vilka destinationer vi valde på i det här inlägget; Jakten på den perfekta destinationen för en tjejresa, och som vi letade…

Jag var personligen allra mest sugen på San Sebastian – där man kan få precis allt på en och samma resa. Det är inte bara kulturhuvudstad utan har också en av världens vackraste stads-sandstränder och är ett gastronomiskt paradis med alla sina klasskrogar såväl som enkla ställen med Spaniens förmodligen bästa tapas. Men, dit var det lite knepigt med flyg. Bäst var att åka Ryan air till närbelägna Biarritz, och även om det inte är ett favorit-flygbolag så hade det fått funka – för oss stockholmare. För de från Dalarna blir resan längre och för Göteborgsborna ännu värre. San Sebastian får jag helt enkelt ha kvar högt upp på min egen lista och åka till vid första bästa tillfälle.

palma (1 av 1)

Alla städer i USA gick bort då vi inte riktigt kände att vi kunde åka tillräckligt många dagar. Miami, Los Angeles, Las Vegas och New York får stå kvar på en framtida önskelista. Dubai var det några som inte var sugna på, och prisläget var också en faktor på minussidan. Där tror jag dock att vi hade fått det toppen, och när vi var där med familjen i mars var flygbiljetterna riktigt bra och nyttjar man extrasängar i hotellrummen eller hyr lägenhet kan man komma undan helt okej ändå.

För alternativen i Europa var det flygbiljetterna som avgjorde. Vi var väldigt sugna på Valetta/Malta, och hade gärna åkt till Valencia eller Lissabon men alla var dyra. Och, när vi lyssnat runt lite om Marbella (eller Malaga) och hörde en massa positivt om det och sedan hittade bra biljetter både från Stockholm och Göteborg till Malaga med Norwegian så bestämde vi oss för det.

Alla städer i öst då? Jo, dit kan vi nog säkert börja snegla vi också för en framtida resa. Självklart har jag vid det här laget förstått att det finns många ställen som har massor att ge där också. Läs till exempel om Warszawa hos Resfredag / Annika, Come fly with me / Towe, Fantasiresor / Sofia eller Äntligen vilse / Katarina, Krakow på Hallins reseblogg, Dubrovnik hos FreedomTravel, Ljubljana/Slovenien hos Towe och Budapest hos Travel on a Cloud / Anna,  Discovering the planet / Daniela, People in the Street / Eva och Matochresebloggen / Christian.

gamlastan_torg-1200x800Foto: Warszawa, Annika Myhre, Resfredag. 

Så. Marbella i september it is. Jag är säker på att det kommer att bli toppen.