De ickeexisterande resedrömmarna 2018

I början av 2018, så snart jag blivit klar med mina årskrönikor för 2017, så tänkte jag börja titta framåt och prata om mina drömresor för 2018. Men, jag kom av mig. Jag har svårt att säga att jag har “resedrömmar” för 2018. De finns inte.

För, om drömmar ligger så nära i tiden som 2018 så är de helt enkelt inte drömmar – utan planer. Mina drömmar är betydligt fluffigare och mer allmänt drömmande än något som kan konkretiseras inför ett nytt år Mina resedrömmar stavas 100 resedrömmar att nå, och jag fick visserligen några av min drömlistas punkter upplevda under 2017, men många återstår.

Så, planerna för 2018 då, om vi nu ska uttrycka det så istället?

De är också relativt icke-existerande. Inför 2017 hade jag en grov plan som sedan utfördes – läs om min reseplan för 2017 här, och hur utfallet blev här.

Inför 2018 är jag inte alls så konkret. Mycket beror på att jag under 2017 haft lite för lite luft i mitt liv, och jag behövde prioritera om i slutet av året för att orka och komma på rätt köl mot ett hållbart sätt att leva. Nu gör jag tvärtom och låter stora delar av årets planer vara helt öppna.

Mina planer, som rör sig någonstans mellan plan och dröm, är således:

En weekend till Edinburgh

I 70-årspresent till pappa gav vi en resa till Edinburgh ihop med familjen, mina föräldrar och min bror med familj. 2018 är året då vi kommer genomföra den. Jag är orimligt pepp på detta, och knarkar inlägg hos Towe och hos Skottlandsälskaren Annika. Vår största utmaning relaterat detta stavas IK Brage, av en så enkel anledning som att min bror är sportchef för laget i mitt hjärta som i år ska tampas i Superettan. Gillar inte helt att det går ut över mina reseplaner… och med andra ord pågår fortfarande sökandet efter en perfekt helg.

Bild: Towe, Comeflywithme

En resa under vinterhalvåret

Jag har länge drömt om Zanzibar nästa jul/nyår, men har blivit lite för Åre-jul-pepp för att kunna ändra tankarna från en dröm till en plan. Vi har tänkt om. Att vi måste iväg under vinterhalvåret känner jag mig dock övertygad om, och att åka på höstlovet kändes helt rätt förra året. Det blir nog då istället. De heta kandidaterna som utmanar Zanzibar är Guadeloupe och Belize. Research pågår.

Jag vill ha lata dagar och kvalitetstid med de här. Och tänk att Meja kommer vara nästan 3 – vilken skillnad det kommer vara!

En skidupplevelse

Jag drömmer om en skidupplevelse bortom det jag tidigare upplevt, och det börjar bli en plan. En som passar den skidåkare jag är idag och utmanar mig till något nytt. Jag tänker offpist. I alper eller svenska fjäll så långt norrut man kan komma?

En resa för relationen

En bubblare men likväl en dröm är att komma iväg på en storstadsweekend med Henke. Mest sugen är jag på Lissabon, som känns som en av de allra hetaste destinationerna 2018 (ihop med våra polska snackisar, men de som hört vårt poddavsnitt där min man gästspelade vet att det kan bli svårt att få med honom dit).

Något mer..? Eller annat?

Och sedan… öppet. Jag hoppas att podd och blogg ska ta mig till några ställen jag inte snubblat över tidigare. Gärna något ställe med fokus natur, och då lockar allra mest lite öde sådan. Färöarna, Svalbard? Slovenien, åter till Island, sommar-Alper? Svenska fjäll?

Lite drömmer jag också om syd-Europa i sommar och inte bara Sverige som de senaste åren, men bokar vi höstresan har jag svårt att se att det händer. En dröm för mig vore att ta sig ut i Europa med bil eller ännu hellre tåg, men jag tror inte vi som familj är redo för det ännu även om jag är det.

 

Följ mig!

Mer läsning...
bada i östra silvberg gruva dalarna
Bada i Östra Silvbergs gruva