ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32)

Reseåret 2018 i backspegeln – med utgångspunkt i drömmarna och planerna

Några dagar in på 2017 så skrev jag om mina resedrömmar för 2018 – det inlägget hittar du här. Ett par delar var mer detaljerade planer och sånt som jag verkligen trodde skulle hända, och några delar bestod av mer flyktiga drömmar. Så hur det blev reseåret 2018, utifrån vad jag skrev? Jomen såhär.

Drömplan – En weekend till Edinburgh

I 70-årspresent till pappa gav vi en resa till Edinburgh ihop med familjen, mina föräldrar och min bror med familj. Jag är orimligt pepp på att genomföra denna 2018, men största utmaning relaterat detta stavas IK Brage, då min bror är sportchef för laget i mitt hjärta som i år ska tampas i Superettan. Gillar inte helt att det går ut över mina reseplaner… och med andra ord pågår fortfarande sökandet efter en perfekt helg.

Vi hittade inte det perfekta tillfället, och min bror med familj blev kvar hemma. Men jag, min familj och mina föräldrar hade i september en fantastisk hösthelg i Edinburgh – den kan du läsa om här.

En plan: En resa under vinterhalvåret

Planen för en efterlängtad längre familjeresa hette egentligen Zanzibar, men jag skrev såhär;

De heta kandidaterna som utmanar Zanzibar är Guadeloupe och Belize.


Det blev Guadeloupe. På höstlovet åkte vi, och hade 10 magiska dagar med familjen i paradisiska, spännande Guadeloupe.

basse-terre-regnskog-guadeloupe

Drömmen: En skidupplevelse

Jag drömmer om en skidupplevelse bortom det jag tidigare upplevt, som passar den skidåkare jag är idag och utmanar mig till något nytt.

Jag bokade av min planerade tjejresa med de 15 vännerna till Barcelona, och använde de sedan ett par år sparade pengarna till att i början av maj åka nattåg till Riksgränsen och tura och åka offpist på en arrangerad Systrar-i-Bergen-resa. Den var fullkomligt magisk, och ja – bortom det jag tidigare upplevt.

Dröm: En resa för relationen

En bubblare men likväl en dröm är att komma iväg på en storstadsweekend med Henke.

Nej. Detta lyckades vi inte med. Vi kom inte ens till Åre en helg tillsammans vilket var lika magiskt 2017 som den helg vi då hade i New York. Nåväl. Vi har haft fina resor och härliga tillfällen oavsett och relationen har vårdats väl på hemmaplan. Vi har också haft flera fina staycations.

Utöver det?

Jag har trots allt en reseblogg som inte bara är en hobby utan del av ett jobb också, och den tog mig också till några nya ställen, precis som jag önskat. Det är aktiva val jag gör, de kring var jag åker.

Jag hoppas att podd och blogg ska ta mig till några ställen jag inte snubblat över tidigare. Gärna något ställe med fokus natur, och då lockar allra mest lite öde sådan. Färöarna, Svalbard? Slovenien, åter till Island, sommar-Alper? Svenska fjäll?

Och jo – det blev några jobbresor. I mitt ”vanliga jobb” åkte jag till vår leveranshubb i Chennai i Indien. Jobbade hårt, levde underbart Indien-liv.

Det överlägset sämsta med att jag valt att sluta på mitt jobb är att jag med det slutar jobba med mina fantastiska indiska kollegor. Som jag uppskattat jobbet med dem under de senaste 6 åren – och vad jag lärt mig!

Blogg och podd tog mig nära till pärlan Karlstad, till spännande Dresden i Tyskland, till efterlängtade Slovenien och inte sommar- men väl vinter-Alper. Underbara Österrike med Obergurgl och St Anton.

Outer Neustadt Dresden Tyskland-2
uppleva i karlstad aktiv destination sverige

Och så en massa mer ”vanligt” Sverige förstås. Jag räknar ihop till 7 resor till Åre varav den längsta varade i två veckor, Umeå, Västkusten med Halmstad och Tanumstrand och – en massa mer.

Vilket rese-år ändå! Mer än jag nog trott, och så mycket som jag velat och orkat – för mig är detta helt klart maxat.
Är du nöjd med ditt rese-år?