Ljuvliga, magiska Sverige (och takbarer i Stockholm)

Jag är nyss hemkommen från stan, där jag sett Sveriges landslag överleverera totalt. En vinst med 3-0 mot Mexico i avgörande VM-gruppspelsmatch där vinst krävdes för avancemang är inget annat än en bragdinsats, och jag är så galet imponerad och lycklig. Vidare från gruppspel, mot åttondel i VM. Förstaplats i en grupp innehållande Tyskland, Mexico och Sydkorea. Ett Tyskland som blev utslaget! Alltså. Saknar ord.

Ännu mer mäktigt känns det att jag såg matchen i den kanske coolaste inramningen. Jag älskar Stockholm, jag älskar takbarer och – Sverige. Tänk att få stå med utsikt över Stockholms stadshus och Riddarfjärden, och vidare över Söders höjder, i en värme på 28 grader i skuggan (!), och njuta av en totalt underhållande match med ett så mäktigt resultat. Känslan!

Trenden med takbarer i Stockholm är värd att nämna lite extra. Det finns så många bra nu! Vill man ha enkelt, snyggt och halv-chill väljer jag dagens ställe; Scandic Continental. Jag kommer helt klart välja samma igen till tisdagens match. Vill man ha mer posh och lite mer storskalig känslan, men egentligen ändå alltså bäst, väljer man TAK. Här vill jag dock lägga in en notis om att maten på uteserveringen är i princip obefintlig – en medelmåttig men oerhört liten sallad för 200 kr?! – och går man in till Råbaren får man visserligen riktigt bra mat men i små portioner och överprisad känsla. Jag åt där igår och var nöjd med smaker och inramning men ville trycka en cheeseburgare på vägen hem typ.

(Parentes, takbarer var det ju).

Vill man ha en stor storbildsskärm och massor med folk, alltså fyrdubbelt mot Continental ovan, så går man över från TAKs tak till Stockholm under stjärnorna mitt emot. Där är grym känsla med stolar, läktare, avsatser och chill. Barmaten börjar från en tallrik pommes för runt 60:- – hur bra kan inte det vara i vissa tillfällen?

Från TAK och Råbaren mot Stockholm under stjärnorna.

Jag kan inte fatta att vi får uppleva en så ljuvlig svensk sommar. Det känns som att jag aldrig mer kommer att vilja lämna Sverige sommartid någonsin igen! Det är givetvis inte sant, för det kommer jag ju både vilja och göra – men det är lyxigt att för en gångs skull verkligen få känna så. Två ljuvliga sommarmånader med fantastisk värme and counting.

Såg du matchen? 

Jag tror vi alltid kommer minnas denna match. Typ som ”sommaren -18, kommer du ihåg när vi slog Mexico med 3-0… Vart såg du den?” Vare sig det var på en cool takbar eller hemma i vardagsrummet så kommer man minnas det, tänker jag.

Följ mig!

Mer läsning...
dalarna
När lugnet la sig (läs: Hej Dalarna!)