Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

These days och blogguppdatering på g

Den här årstiden alltså – slutet av januari. Det finns få tidpunkter på året som jag tycker att är så motsägelsefulla. Å ena sidan har vintern knappt börjat, å andra sidan letar man vårtecken överallt. Jag älskade ett uttryck hos UnderbaraClara häromdagen. Hon jämförde hemma-pimpet i mitten av januari med att suga på en riktigt mintfräsch halstablett, till skillnad från december och julhelgernas sötsliskiga, varma inramning. Att man kan vilja ha båda ytterligheterna, och det så oerhört? Det märks dessutom varje dag att det blir ljusare, och årets kortaste dag – den 21 december – är nästan en hel månad bakom oss. Då var jag inte redo för utrop om att “vi går mot ljusare tider!”, lika lite som jag kan ta in en enda stavelse av att ljuset vänder vid midsommar – innan jag ens fattat att sommaren börjat. Känner ni igen, eller är det jag som är lite trögare än genomsnittet?

Det är mörkt när jag cyklar till jobbet om morgnarna, för att inte tala om kallt, och mörkt när jag cyklar hem. Vårens intåg kommer att bli extra tydlig i år, tror jag. Dag för dag, vid Riddarfjärdens strandkant.

Men någon brådska har jag inte.

Idag har jag vabbat med Stella. Hon är så stor så att hon kan vara hemma rätt långa stunder själv (om hon inte är för ynklig förstås) men idag var hon inte sugen på det så jag fick vara hemma. Är tacksam för moderna arbetsplatser som gör att man kan komma åt allting hemifrån. Samtidigt har jag inte fullt tempo uppe på uppdraget ännu så hemmajobbet blev en kompromiss med några timmar på varje. Kan säga att jag tycker betydligt mycket mer om att vabba med en tioåring än en 2-3-någonting-person. Den där ytterst krävande vabben då det ska underhållas, skötas om och pysslas har verkligen inte varit någon favorit hos mig. Konstanta känslor av att bara vilja göra det här och det och det på jobbet och ett barn som inte alls är med på noterna – och så slutar det med att det inte blir något av varken det ena eller det andra utan enbart känsla av otillräcklighet. Med Stella har jag idag jobbat nästan helt enligt behov, tillverkat några badbomber (kul experiment!) och assisterat hemmaspa, dragit av ett litet träningspass hemma och fått en skön promenad ihop med frisk luft som vi båda behövde men kanske allra mest hon efter ett par dagar i soffläge. Fint!

Om klimatranten i förra inlägget

Hörrni, SÅ UNDERBART att mina klimattankar togs så väl emot. Jag har fått så fina kommentarer runt om, privat och i alla olika kanaler. Härligt! Många är på samma spår och vill formulera något för sig själv och med det är så mycket vunnet. Jag kommer samla inläggen under #resepolicy2019. Gör gärna samma sak! Vore ju coolt om vi kunde få igång något på riktigt, som är bortom flygskammen men som gör skillnad.

Blogguppdatering på g

Ikväll kommer jag dra igång en temaändring på bloggen. Det lär bli lite stökigt ett tag – jag orkar inte vara så avancerad så att jag får till allt snyggt och klart på en gång och kör en Big bang, och då jag helt plötsligt fått något knas med nuvarande utseende som är segt att ladda så tänker jag att – asch, jag kör, så ger det sig vart eftersom. Men då vet ni ifall det ser lite stökigt ut här en dag eller några. Hoppas ni hunnit vänja er vid bloggnamnet? Jag kanske kör på med samma headerbild ett tag till så ni inte tappar bort er.

Följ mig!

Mer läsning...
En tvååring med knubbiga lår