Mot fjällen! (eller iallafall små dala-berg)

Det är fredag och vi siktar mot lite olika fjäll den här helgen, tre av oss i familjen – i mesta ytterligheter. Jag och Meja åker mot Dalarna för en helg (pressresa) i en av de barnvänligaste och mest sydliga skiddestinationerna i Dalarna; Säfsen. Trots att jag är från Dalarna så har jag aldrig tidigare varit där men det ska bli så kul att testa den destinationen som jag tror att kommer att passa Meja perfekt och verkligen bli kvalitet för oss tillsammans. I Åre är åkningen på allt annat än anpassad efter henne och hennes agenda och även om hon tycker att det är roligt och vi har kul alla i familjen tillsammans där så är Säfsens mer snälla berg betydligt mer passande för henne. På hennes villkor, liksom. Jag tänker att vi ska kunna spendera helgen helt utan sele för i Säfsen går det att åka till toppen och ha sköna backar med snäll lutning hela vägen ner, och att hela närheten och allt kan bjuda på lugn och harmoni. Passande en 4-åring.

Med oss är också Annika och Nelly, Jessica Lagergren med sin Elsa och Annika Norman med Frans och så Johan och John med sin Miriam. Med andra ord är det nästan gänget som för 3 år sedan var på en kryssning ihop som kommer att återförenas men nu med barn med – så himla kul!

Henke åker fortfarande i sina ”fjäll”, aka de maffiga bergen i Kaukasusmassivet. Han har varit i Georgien sedan i lördags och knatat upp på bergskammar över 3000 meter och åkt ner i orörd snö. Sa jag ytterligheter? Jag skulle gärna tura, men den typen av resa han gör är oerhört långt ifrån vad jag skulle kunna eller någonsin ens vilja göra. Men det ska bli intressant att höra hur han haft det! Vi har messat men ytterst begränsat. Det finns inte särskilt mycket wifi eller mobiltäckning överhuvudtaget i Ushba och med ett par timmars tidsskillnad och helt olika tidsrytm. Han är minst sagt trött om kvällarna efter de fysiskt maxade ansträngningarna under dagarna och somnar vid 8-snåret vilket hos mig är på tidig kväll när barnfixet hemma är som allra intensivast. Jaja. Vi får tid att prata vidare i februari eller så.

Mina föräldrar anlände i onsdags så lite avlastning har jag haft, och de har samtidigt som jag och Meja åkte till södra Dalarna åkt ”hem” till de mer centrala delarna av landskapet och morföräldrar, kusiner och vänner. Med snöläget även där fick vinterkläder och skidutrustning stanna hemma i Nacka så de får hålla sig från backarna några veckor till – men blev lite avis på vår helg som även enligt dem lät citat ”sjukt mysigt, lyllo Meja!”.

Så japp – mot Säfsen. Häng med oss på Instagram Stories under helgen!