Vackra sommarsverige

Igår runt lunch tog vi bilen och rullade från Borlänge mot Ludvika och Grangärde, över den värmländska gränsen, förbi Säfsen, Hagfors och Munkfors innan vi nådde destination Sunne. Vilken otroligt vacker väg! Jag har inte varit i Värmland mer än några jobbrelaterade besök i Karlstad, och trodde att Värmland var rätt trist. Men det jag såg var bara hur gulligt som helt! Vi passerade ängar, röda hus, gärdsgårdar, glittrande vatten och skogsbeklädda berg. Vad som skulle kunna vara en lite småjobbig transport kändes snarare som en kul roadtrip.

Framme i Sunne kvarterade vi in oss på Quality Hotell Selma, och åkte sedan till Gräsmarks kyrka. Det var en otroligt fin liten stenkyrka belägen precis vid vattnet. I 30-gradig värme väntade vi innan vi gick in i den något svalare kyrkan, och fick se ett vackert brudpar säga ja till varandra under en stämningsfull vigsel. En bussresa tog oss tillbaka till Sunne, via sjön Rottnen. Målet var vackra Rottneros park, där bröllospfesten hölls i något som heter Spegelsalen. Vilket ställe! Av alla lokaler vi varit på bröllop i, så tror jag att detta slår nästan alla. Med högt i tak, kristallkronor, speglar från golv till tak och en magnifik utsikt över park och vatten och en magisk varm junikväll utanför, så var stämningen på topp. P och J’s bröllop var super, och kvällen var magisk.

Vackra Sverige! Och tänk vad lite av det man sett, egentligen. Även om resan tog ett par timmar från Borlänge, så var det faktiskt inte alls jobbigt, utan jag är glad att jag fick se lite mer av Värmland.

Sen var det såklart skönt att komma hem till mamma och pappa igen, och framför allt då till en väntande liten dotter som blev hur glad som helst över att se oss. Hon hade haft det toppen på sin premiärnatt med mormor och morfar (utan oss alltså), och sovit hela natten utan minsta uppvak eller välling eller något. Härligt!