Köksön del 42 av 50

Idag har en snickare varit här och satt ihop grunden till köksön. Yippieyayyayy! Det blir riktigt bra känns det som. Snickaren var väldigt duktig och bara lite trött på oss. Typ, ”jaha är det en sån här skarv här som behövs också, vad bra det hade varit om ni berättat det så jag skulle kunna fått med mig rätt grejer”. Hm. Vi hade inte hel koll på konstruktionen och hade lite slatt-bitar som vi tänkte att han kunde använda vid behov.
Och det kunde han ju faktiskt till slut. Trots att alla grejerna behövde byggas upp, skarvar krävdes osv osv osv.

Så nu är ön på plats, och det som återstår är först och främst bänkskiva – när man bygger ö rekommenderar man att bygger ön först för att vara säker på att få måtten helt hundra. Inte minst känns det nödvändigt för såna som oss.
Sen ska det givetvis på dörrar på utsidan. Där är vi lite osäkra, ursprungstanken är dörrar som täcker hela vägen från bänkskiva till golv för att ge ett så mycket intryck av vägg som möjligt. Alternativet är att ha normala dörrar och sockel framme, typ så det ser ut nu.. Men då blir det så köks-likt och detta är ju ändå utåt. Hm. Tål att tänkas lite på.

20120509-222513.jpg

Dörrarna hade kunnat vara på nu om vi hade kommit ihåg att köpa gånggärn. Men hey, man kan ju inte komma ihåg allt på en gång. Gångjärn, vaddå nödvändigt, liksom?

Som sagt, det är tur att inte vi har någon monster-renovering för oss. Jag tror till exempel att Annelie (trevlig blogg!) med familj kommer vara klara med sitt köksfix innan oss. Då river de en vägg, bygger ut med nya väggar och tak osv och gör ett helt kök. Förmodligen.