Spring spring spring

Den löptrend som råder nu känns verkligen extrem. Helt plötsligt springer alla. Det pratas inte längre joggingtur i egenskap av en 5km-runda i närområdet utan nu kör de flesta – nybörjare såväl som rutinerade – mer kvalitativa pass som innefattar intervaller och fartlek. Vad hände?

Det visar sig också i loppen. Tydligen är Midnattsloppet i Stockholm nu fullt, helt sjukt! Det går av stapeln i slutet av augusti och är hur kul som helst. Jag har bara sprungit det en gång men det var verkligen helt överlägsen stämning, magiskt att springa i sommarnatten.
Jag hade lite lätt tänkt tanken att springa i år, men jag orkar inte riktigt tänka längre än helgens lopp känner jag. Fast, det är nog hög tid att anmäla sig till Tjejmilen också. Det loppet missar jag verkligen inte frivilligt!

Apropå löpning så har jag ikväll legat framför TV-n och stretchat ena knät. Igår kände jag lite knä-ont, och sprang en liten uppmjukningssväng på 4 km på kvällen och det blev inte bättre. Nu känns det okej men jag kör på med tigerbalsam och som sagt rekommenderad stretch mot löparknä. Jag tror inte det är så illa, för kanske är det min hjärna som spelar mig ett spratt. Jag hoppas det. Ni vet, när man inte får bli sjuk liksom, då blir man det bara för att. Så kanske har jag spök-ont. Jag inbillar mig det och ser fortfarande fram emot lördagen.

20120509-220428.jpg