Premiären i Ågesta

Jomen visst! Jag plockade fram skidorna och begav mig till Ågesta idag. Det närmare alternativet Hellas kändes lite för farligt med alla backar, för en extremnybörjare som jag.

Helt rätt klädd var jag, inte helt hundra när man ska göra något man är dålig på. Löjligt med så rätt utrusning och inget att leverera liksom, haha. Men nu är ju detta mina springkläder också, så… Iallafall så invigde jag min nya underställströja från Kari Traa. Det märket har varit hypat i träningssvängen ett tag, för sin otroligt sköna komfort då den är sömlös, och många älskar fjärilsmönstret. Jag tycker inte att mönstret är supersnyggt – eller rättare sagt så tycker jag det nu när jag sett det live. Sen är tröjan extremt bekväm, jag vill ha massa fler! Så upptill blev det underställ, fleecväst och vinterjackan från Craft, PXC Storm Jacket. Nedtill underställ och mina nya vintertights från Craft som heter ”PXC Storm tights”, vilka jag köpte från Sportamore när de hade 25% rabatt nyligen. Hur sköna som helst, full pott i betyget! Peakmössa och Henkes Hestrahandskar sedan förra årets vasalopp. Måste köpa egna – sen är jag fullkittad (för jag fröst inte om fötterna trots -10 och bara vanliga löparstrumpor, sköna pjäxor I say!)

20121209-193354.jpg
Storleksmässigt så är Kari Traa små i storlek och jag som alltid har M på allt upptill tog dubbelstorleken L/XL. Jag hade kunnat ha en mindre men den är vrålskön och köper jag en ny blir det samma storlek. Vill inte ha en M som känns som en S liksom. Tightsen beställde jag i M vilket visade sig vara 38. Jag blev lite orolig (har oftast M, men är mer 40, liksom M/L) men de satt bra ändå.

Så hur var det då? Jomen jättefint. Härligt. Rätt magiskt faktiskt. Härligt träning, uppfriskande, härligt för själen.
Men inte roligt. Och riktigt jobbigt (okej, jag får ge mig lite ro i att jag inte tränat på två veckor och väl egentligen inte ens är helt frisk). Usch, tre mil kommer bli slit! Hur tänkte jag egentligen?

20121209-193213.jpg

Jag kämpade mig igenom 6 km-spåret. Kan ju tyckas som inget men med min infektion som ju typ flyttade ur kroppen för några sekunder sedan (om ens det) så räckte det. Jag var väldigt glad när jag kom i mål långsamma 40 minuter senare.

20121209-193411.jpg

Det är inte bara tekniken som lämnar en del att önska. Ska du ha den där tejpen där? sa Henke. Ja men jag har ju betalat för tejp som de skulle sätta på åt mig, sa jag, och åkte. Efter hälften blev det väldigt bakhalt. När jag kom i mål såg jag att tejpen lossnat. För det var ju inte tejpen utan skyddet till tejpen som jag visst skulle ha tagit bort. Haha! Den åkte jag omkring på. Tills den tydligen lossnade. Då fastnade det istället en hel massa snö under den riktiga tejpen. Ooopsi, inte bra.
Jag skrattade rätt länge åt mig själv när jag insåg mitt misstag.
Ramlade gjorde jag annars bara två gånger. En gång när jag skulle kolla bak hur lång lucka jag fått från ett par jag åkt om (för att veta om jag kunde gå-åka lite utan att oroa mig) och en gång vid parkeringen när jag skulle få av mig skidorna.
Härligt med utmaningar, ja! 😉

20121209-193417.jpg
För mig är det viktigt att jag bara kan dra ut och åka när jag vill – inte mecka med valla och sånt. Så tejp och den glidvalla Ahlewalds lagt på åt mig får funka att träna på. Till Tjejvasan betalar jag nog för vallningshjälp.

Lite mersmak fick jag ändå. Jag menar, det kan ju bara bli bättre (på alla fronter) och lite mysigt var det ju ändå.

  1. Kul att läsa om – jag har nyss köpt skidor och tänkte börja testa. Gillar att du skrev om kläderna, för jag vet inte alls vad jag ska ha på mig…de där vintertightsen, har du bara dem nertill, inget underställ? Förstår att det måste vara smidigt, täckbyxor känns ju väldigt klumpigt att åka i..

    1. Man blir ju så varm när man åker så täckbyxor känns mest bökigt! Jag hade underställ under tightsen, jag tror det behövs när det är kallare än typ -5 (och lite beroende på hur länge man ska vara ute). men det var skönt, räckte (-10, säkert en liten bit till nedåt utan problem).
      Så när man träningsåker så absolut vintertights/byxor (många kör halvtights, blir nog lite varmare då man ju kan dra nytta av kroppsvärme, men jag gillar tights bättre).
      Klart du måste köra skidor nu när du flyttat norröver! Kram

  2. Upp i topp som veckans överlägsnaste blogginlägg! Till och med jag som den skeptiska norrlänning som inte gillar längdskidåkning blev jag nästan inspirerad (kanske hakar på 3 mil trots allt….) till att sedan skratta högt av din ärlighet kring materialet!!! Som sagt – upp på topplistan och även stjärnmärkt! 🙂
    Hoppas att allt är bra med er. Tror inte det är sant men förra veckan blev det hela 4 dagar utan sjukdom. Nu hoppas vi att trenden håller i sig!

    1. Hahaha, rooooligt. Kul att man kan glädja nån 😉

      Jag tycker du ska köra! Med rätt inställning är det ju toppen. Ja slit och jobbigt men det är ju träningen man är ute efter. Och den är fantastisk ändå, i den inramningen. Det är ju sällan det är superroligt att springa heller…
      Så jag har ett förslag till dig. Se mess på FB.

      Och vad härligt att ni är friska, äntligen!

      Kram!

  3. Grymt kört!! Och kul att se dig på benen igen! 🙂

    Älskar tajtsen från Craft! De enda jag springer i nu i vinter. Och så himla smidiga även med underställ som första lager. Bästa köpet i år, hands down!

    Haha, och det där med tejpen fick mig att frusta ut morgonkaffet över tangentbordet. Det behövde dock ändå tvättas av lite, så tack för den. 😉

  4. Heja heja! Jättekul läsning, nästan som att läsa om mig själv. Med förkylning och allt. Igenkänningsfaktorn var hög fniss. Heja heja.

  5. Pingback: Årskrönika 2012, del 2 – juli – december « Life of Lisa – feat. Stella By Stardust & Miracle Max

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *