Allt på en plåt

Det här är en ny favorit hemma hos oss – så enkelt och så enormt gott. Passar också väldigt bra för barn såväl som vuxna, och utgör ett alldeles utmärkt alternativ för en enkel söndagsmiddag med några vänner. Så idag bjöd vi alltså familjen F på en plåt med kyckling allt-i-ett. Jag har förfinat den lite utifrån mina egna smaklökar genom favoriterna halloumi och bacon. Det första för att det är så gott och inte smälter i pannan, dest sista för att det ger en god rökig smak på grönsakerna. För för övrigt är det bara massa sånt – rotsaker (morot, palsternacka, rödbetor, potatis/sötpotatis, paprika i flera färger, rödlök. Och uppepå då läggs kycklingbitar – idag lårklubbor (fryspåse) och färsk kycklinglårfilé.

20121209-193452.jpg
Den färdiga plåten ser ju aningen aptitligare ut – men då var vi hungriga och vännerna här så det hade jag inte en tanke på då.

Rotsakerna och kycklingklubborna (som jag kryddat med rätt mycket grillkrydda) behöver lite extra tid, så först in med dem i ca 15 minuter. Sedan på med resten (och just ja, färsk timjan är gott på) och filéerna. Nomnom!

20121209-193507.jpg
Många färger betyder hälsa, visst?