2*100 år sedan

Det är just vad de här bilderna symboliserar. Lite svårt att gissa kanske?

20130404-225916.jpg

Jo alltså jag är allt annat än ett fan av spinning. Jag tycker det är så långtråkigt. Jobbigt och effektivt, säkert, men träning ska ju vara kul också. Där är inte jag riktigt med spinning. Alls. Men så idag öppnade sig en massa luft i jobbschemat och det händer inte så ofta, så då kändes det lägligt att hinna med ett lunchpass… men jag hade redan träningsdejt på kvällen och den kombinationen var ju svår. Men, spinning på lunchen var ju en bra idé då!
SATS nya pass 30-20-10 håller bara på i en halvtimme och beskrivs som ”högintensivt” – perfekt för lunchträning. 30-20-10 syftar till intervallerna. Tre gånger kör man block på fem minuter, och varje block består av fem intervaller av längden 30 sekunder med ganska lätt motstånd och högt tempo, 20 sekunder med mer motstånd och högre tempo, och 10 sekunder superhögt tempo med så mycket belastning man orkar. Sen om igen, fem gånger alltså, gånger tre. Svett och mjölksyra, oh yes.

Jag kommer inte bli någon stammis, men det är kul att ha testat.  Det var ju ändå närmare hundra år sedan, även om jag kan minnas ett 45-minuters pass på onsdag lunch som stående inslag när jag jobbade i Farsta för 10 (!) år sedan, och många luncher med 30 min spinning, 30 min core som en bra kombination på lunchen i Kista runt 2005 någonstans.

Sen körde jag ett kompispass på kvällen med starka T och P. Grymt kul! Vi cirklade 10 stationer med 45 sek arbete, 15 sek vila, 3 varv. En finfin genomkörare.
Två pass på en dag – det var inte igår. Fast visserligen inte hundra år sedan heller…
Det kommer inte heller bli någon vana, vid fler än ett pass på dagen har man slagit över från hälsosam träning och balans till någon form av samvete/ångeststyrd träning, tänker jag. Förstår ni vad jag menar? Det kan aldrig finnas ett riktigt hälsosamt syfte över att träna mer än en gång på en dag. Då behöver man nog jobba lite mentalt också.

För att väga upp det hela gick jag direkt från sista träningen till Smakfullt med mina träningsvänner och mötte upp resterande tjejer i kvällens kvartersmamma-träff. Åt kalvburgare med rostade grönsaker och drack lite rödvin. Det är ju viktigt det där med balansen.

Och med det är det dags att sova. Imorgon är det ju fredag, och den längtar jag efter! Woopwoop för helg igen!