Flytt-viktigheter

Jag har såklart börjat som alltid när det vankas flytt –  med att sälja grejer. Redan igår rök barnens Tripp Trapp-stolar och mer är på gång. Rensa är ledordet och om en vecka väntas fotografering, om knappt tre ska lägenheten visas. Vi har dock hyfsat begränsat med junk så jag är positiv, men vi vet vad vi har att göra på kvällarna och i helgen iallafall.

Desto viktigare än sälj och rens är ju dock barnens förskola och skola. Det är supersvårt att välja skola i ett område man inte känner till. Efter en hel del research konstaterade vi dock att den absoluta majoriteten av de kommande grannbarnen går i skolan i området så den får det bli (trots att jag inte direkt föll för skolgården). Riktigt gott rykte har den också, och 200 elever fördelat mellan F-klass och 6e klass låter positivt i mina öron.
Nacka kommun har varit fantastiska, jag har ringt och mailat och varit i kontakt med ett antal personer och alla har varit hur grymma som helst. Tillmötesgående och välkomnande. Vilket första intryck!

Här har jag i ett år slagits för att överhuvudtaget få en vettig lokal för skola åt Stella men en dag efter ansökan till skolan jag nämner ovan har vi fått placering där och jag känner mig lycklig. Förorten har uppenbarligen sina fördelar.
Nu ska vi ju dock in med Max i förskola också, det kanske blir svårare? Vi har förskolan vid Stellas blivande skola som ohotad favorit.

Sälja lägenhet ska vi ju också göra, det börjar sväva upp på topplistan gällande orosmoment. Hua! Någon som letar efter en femma på Liljeholmskajen? 😉

Följ mig!

Mer läsning...
5 fredagstankar om podd, höstlov, Halloween, Åre-ranten och renovering-inredning